Glasvezel Urk

In Urk zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Urk beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een razendsnelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Urk

Urk beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, die is opgebouwd vanuit de centrale aan de Nink in het centrum van Urk. Van hier vertrekken diverse glasvezel kabels als backbone naar de wijken en bedrijventerreinen. Urk is voor maar liefst 99% voorzien van voorzieningen voor razendsnel internet via glasvezel (bron: website gemeente Urk). Dit is met name mogelijk gemaakt doordat Reggefiber sinds 2014 in een groot aantal wijken een glasvezelnetwerk heeft aangelegd en sinds 2017 ook alle bedrijventerreinen in Urk beschikken over een eigen glasvezelnetwerk. Hierdoor ontstaan er vrijwel overal in Urk goede mogelijkheden voor bedrijven om gebruik te maken van goede breedbandvoorzieningen.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Urk

Urk beschikt over een drietal bedrijventerreinen. Sinds 2017 beschikken alle bedrijventerreinen in Urk over een eigen glasvezelnetwerk. Hierdoor is het voor bedrijven mogelijk om op ieder bedrijventerrein in Urk een glasvezelaansluiting te realiseren.

Zwolsche Hoek

Bedrijventerrein Zwolsche Hoek beschikt over een oppervlakte van 112 hectare en bestaat uit vijf delen die gezamenlijk het bedrijventerrein vormen. Het bedrijventerrein is goed te bereiken via de autosnelweg A6. Op bedrijventerrein Zwolsche Hoek is al geruime tijd een glasvezelnetwerk aanwezig. Vrijwel overal op het bedrijventerrein zijn er goede mogelijkheden voor bedrijven om tegen gunstige voorwaarden te beschikken over een zakelijke glasvezelaansluiting.

Kampershoek

Bedrijventerrein Kamperhoek beschikt over een oppervlakte van 20 hectare en is vrijwel direct aan bedrijventerrein Zwolsche Hoek gelegen. In vrijwel alle straten van het terrein kunnen bedrijven tegen aantrekkelijke voorwaarden worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Lemsterhoek

Lemsterhoek is hét oudste bedrijventerrein van Urk en heeft een oppervlakte van 14 hectare. Lemsterhoek ligt als enige bedrijventerrein van Urk aan de noordzijde van Urkervaart en op het terrein zijn verschillende soorten bedrijven gevestigd. In alle straten van Lemsterhoek zijn er voorzieningen aanwezig voor de aanleg van Zakelijk Glasvezel, waardoor bedrijven overal eenvoudig een glasvezelaansluiting kunnen realiseren.

Tarieven voor Zakelijk Glasvezel in Urk

In Urk geldt voor Zakelijk Glasvezel dat de bijbehorende tarieven uniek zijn voor iedere bedrijfslocatie. Deze tarieven zijn voornamelijk afhankelijk van de afstand tussen uw bedrijfspand en het dichtstbijzijnde glasvezelnetwerk. Wanneer uw bedrijfspand gemakkelijker gekoppeld kan worden aan het glasvezelnetwerk, dan zullen de eenmalige aansluitkosten aantrekkelijker uitvallen. Om inzicht te krijgen in alle actuele tarieven en mogelijkheden van Zakelijk Glasvezel voor uw bedrijfslocatie in Urk kunt u een Postcodecheck uitvoeren.