Glasvezel Ulft

In Ulft zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Ulft beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, bedrijven kunnen hierdoor vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een razendsnelle internet verbinding realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Ulft

In Ulft ligt er een glasvezelnetwerk met als middelpunt de centrale aan de Kortestraat. Vanuit deze centrale vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende woonwijken- en bedrijventerreinen. Bedrijven kunnen met behulp van dit glasvezelnetwerk vrijwel overal in Ulft gebruikmaken van goede breedbandvoorzieningen.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Ulft

Ulft beschikt over twee bedrijventerreinen, die beiden beschikken over een eigen glasvezelnetwerk. In 2010 heeft een lokale ondernemer samen met de IBOIJ-stichting (Industrie Belang Oude IJssel) de eerste initiatieven genomen om glasvezel op de bedrijventerreinen in Ulft te realiseren. Ondanks verschillende vraagbundelingstrajecten bleven de eenmalige- en maandelijkse kosten in deze beginfase veel te hoog.

In 2011 is er met behulp van een onafhankelijk adviesbureau voor gekozen om een zogenaamd "open glasvezelnetwerk" te realiseren, dat aansloot bij de wensen van alle deelnemende bedrijven die mede-eigenaar van dit netwerk zouden worden als zij lid waren van de IBOIJ-stichting. Nadat de gemeente ongeveer 50% voor een haalbaarheidsonderzoek gefinancierd had werd de coöperatie IBOIJFiber opgericht dat gesteund werd door niet alleen de gemeente maar ook door de provincie. Na een succesvolle businesscase waarin aangetoond werd dat maar liefst 150 bedrijven over glasvezel zouden willen beschikken is er in 2013 gestart met een vraagbundelingstraject, dat succesvol is verlopen.

Bij de aanleg van het glasvezelnetwerk was het belangrijk dat dit parallel met de revitaliseringsplannen van de gemeente verliep. Uiteindelijk zijn niet alleen de bedrijventerreinen in Ulft, maar van de hele gemeente in 2014 voorzien van een eigen glasvezelnetwerk. Dankzij het initiatief van deze ondernemer, geloof in eigen kunnen en een flinke portie doortastendheid is ervoor gezorgd dat alle ondernemers in Ulft klaar zijn voor de digitale toekomst met behulp van een zakelijke glasvezelverbinding (bronnen: computable & glasvezelgids).

De Rieze

Op bedrijventerrein De Rieze is er een glasvezelnetwerk aanwezig. Alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten worden. Bedrijventerrein De Rieze ligt in het noorden van Ulft en is het grootste bedrijventerrein.

De IJsselweide

Bedrijventerrein De IJsselweide beschikt ook over een eigen glasvezelnetwerk. Op vrijwel het gehele terrein zijn er glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor er gemakkelijk glasvezelaansluitingen aangelegd kunnen worden.

Glasvezelverbinding delen in Ulft

Om kosten te besparen kan er gekozen worden om met een andere partij de glasvezelaansluiting te delen. Een vereiste hiervoor is dat beide (of meerdere) partijen in hetzelfde fysieke pand gevestigd zitten. Een enkele partij (vaak de verhuurder van pand) wordt aangesteld als hoofdcontractant, en is verantwoordelijk voor de verbinding. In veel gevallen rekent de hoofdcontract een deel van de aansluit- en maandelijkse kosten van de glasvezel access door. Alle diensten zijn afgeschermd van de overige partijen om zo privacy te kunnen garanderen.


Ulft maakt onderdeel uit van de gemeente Oude IJsselstreek