Glasvezel Twenterand

In de gemeente Twenterand zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in de gemeente Twenterand die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Vriezenveen

Vroomshoop

Westerhaar-Vriezenveensewijk

  • Geen bedrijvenlocaties aanwezig

Den Ham

  • Geen bedrijvenlocaties aanwezig
Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie

De gemeente Twenterand ligt in de provincie Overijssel. De gemeente is zowel in Twente als in Salland gelegen en telt ongeveer 33.930 inwoners. Twenterand beschikt over een aantal dorpskernen, waarvan Vriezenveen het bestuurscentrum vormt. Twenterand is tevens sinds 2007 officieel een Millenniumgemeente. Twenterand is bereikbaar doormiddel van diverse provinciale wegen waaronder de N36. Daarnaast is Twenterand ook doormiddel van trein- en busverbindingen goed bereikbaar.

In juli 2016 is er door Cogas aangekondigd dat alle buitengebieden van de gemeente Twenterand worden aangesloten op glasvezel. Naar eerste geruchten bleek dat er onvoldoende belangstelling was voor glasvezel, maar in de laatste week zijn er toch nog net genoeg aanmeldingen behaald. De werkzaamheden zijn na de zomervakantie van 2016 gestart en naar verwachting zal de gehele gemeente Twenterand medio 2017 aangesloten zijn op het landelijke glasvezelnetwerk.

Regio Twente

De gemeente Twenterand maakt onderdeel uit van de Regio Twente. Regio Twente is één van de zeven Nederlandse stadsregio's en bestaat uit wel 14 Overijsselse gemeenten met in totaal wel 620.000 inwoners.

Glasvezeltarieven in Twenterand

Vrijwel iedere locatie in de gemeente Twenterand kent zijn eigen unieke glasvezeltarieven voor Zakelijk Glasvezel. De aansluitkosten voor een glasvezelaansluiting in de gemeente Twenterand worden grotendeels bepaald van de afstand van uw bedrijfslocatie tot het dichtstbijzijnde glasvezelknooppunt. Hoe gemakkelijker uw bedrijfspand aan te sluiten is op het glasvezelnetwerk, hoe lager de aansluitkosten voor u zullen uitvallen. Doormiddel van de postcodecheck kunt u snel een overzicht krijgen van alle actuele glasvezeltarieven en mogelijkheden voor uw bedrijf. IP Visie levert glasvezel in héél Nederland en dus ook aan alle bedrijven in de gemeente Twenterand.

Overige locaties in Twenterand:

Geerdijk, Bruinehaar, De Pollen, Weitemanslanden.

Postcodes binnen de gemeente Twenterand: 7670-7678, 7680-7682