+31 76 - 5331331

Glasvezel Tilburg

In Tilburg zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Tilburg beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur, waardoor veel bedrijven gunstig kunnen worden aangesloten op glasvezel.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Tilburg die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Tilburg

In Tilburg komen alle zakelijke aansluitingen op het glasvezel netwerk samen op één centraal punt; onder het voormalige KPN gebouw aan de Spoorlaan, tegenover het Centraal Station. Ondanks dat dit gebouw is verkocht, vormt dit nog altijd het belangrijkste glasvezelknooppunt in het netwerk. Vanuit dit centrale glasvezelpunt wordt de glasvezel via ringen verspreid naar alle delen van Tilburg. Daarnaast beschikt KPN over centrales aan de Academielaan, aan de Offenbachstraat en aan de Reeshofdijk. Van hier vertrekken diverse glasvezelringen door de gemeente naar alle bedrijventerreinen, wijken en omliggende kernen.

Glasvezel op Tilburgse bedrijventerreinen

Als het gaat om bedrijventerreinen in Noord-Brabant noemt Tilburg zichzelf koploper (bron: website gemeente Tilburg). De stad telt 1100 bruto hectare aan bedrijfsterrein. Bijzonder is dat Tilburg naast de bestaande bedrijfsterreinen zoals Katsbogten en Kraaiven, veel nieuwe terreinen ontwikkelt met bedrijfskavels. Voorbeelden van nieuwe bedrijfsterreinen zijn bedrijvenpark Enschot en Schepersven. De directe aansluiting op de Railterminal en de nabijheid van de Barge Terminal Tilburg (BTT) maakt de ligging van Enschot en Schepersven extra aantrekkelijk wegens de mogelijkheden van transport per spoor en binnenvaart. Bij de aanleg van nieuwe bedrijfsterreinen en ontsluiting van bestaande bedrijfsgebieden in Tilburg houdt de stad rekening met een aansluiting op de glasvezelinfrastructuur.

Betrouwbaar glasvezelnetwerk

Naast dat Tilburg een aantrekkelijke vestigingsplaats is, is het een gezellige studentenstad voor studenten van Tilburg University (voorheen KUB, Katholieke Universiteit Brabant), Fontys Hogescholen en Avans Hogescholen. Zo´n 29.000 studenten studeren aan één van deze drie onderwijsinstellingen (bron: website Tilburg studentenstad). Het spreekt voor zich dat deze studenten en onderwijsgevende instellingen net zo´n grote behoefte hebben aan een betrouwbaar netwerk en een snelle internetverbinding als de Tilburgse ondernemers. Het zakelijk glasvezelnetwerk voorziet in deze behoefte.

Glasvezel bij Tilburgse evenementen

In Poppodium 013 en bij Tilburgse evenementen als de Tilburgse Kermis en Festival Mundial komen duizenden bezoekers samen in en rond de Tilburgse binnenstad. Het glasvezelnetwerk zorgt er in dit geval voor dat al deze bezoekers een betrouwbaar mobiel datanetwerk tot hun beschikking kunnen hebben.

Glasvezel in centrum

In tegenstelling tot andere steden in Brabant heeft Tilburg geen historisch centrum. Tegelijkertijd heeft de Kruikenstad genoeg te bieden als het gaat om cultuur, zoals Museum De Pont en het TextielMuseum. Deze Brabantse stad met een rijk cultureel leven vernieuwt zichzelf voortdurend; Tilburg is daarom een van de koplopers op het gebied van zakelijk glasvezel. Vrijwel elke toeristische locatie heeft de mogelijkheid om aangesloten te worden op het uitgebreide zakelijk glasvezelnetwerk.

Glasvezel via Reggefiber

Reggefiber heeft er ondertussen voor gezorgd dat in Tilburg ook een netwerk is gerealiseerd voor consumenten in de wijk De Blaak en delen van de wijken Reeshof en Zorgvlied. Ondernemers die in deze wijken zijn gevestigd en gebruik willen maken van de mogelijkheden van dit netwerk kunnen een zogenaamde Internet only dienst afnemen met vaste IP adressen.

Glasvezeltarieven in Tilburg

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de glasvezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur.

Voer een Glasvezel Postcodecheck uit om direct inzicht te krijgen in de geldende tarieven en mogelijkheden voor een glasvezel verbinding op uw bedrijfslocatie in Tilburg.