Glasvezel Tilburg

In Tilburg zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Tilburg beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur, waardoor veel bedrijven gunstig kunnen worden aangesloten op glasvezel.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Tilburg

In Tilburg komen alle zakelijke aansluitingen op het glasvezel netwerk samen op één centraal punt; onder het voormalige KPN gebouw aan de Spoorlaan, tegenover het Centraal Station. Ondanks dat dit gebouw is verkocht, vormt dit nog altijd het belangrijkste glasvezelknooppunt in het netwerk. Vanuit dit centrale glasvezelpunt wordt de glasvezel via ringen verspreid naar alle delen van Tilburg. Daarnaast beschikt KPN over centrales aan de Academielaan, aan de Offenbachstraat en aan de Reeshofdijk. Van hier vertrekken diverse glasvezelringen door de gemeente naar alle bedrijventerreinen, wijken en omliggende kernen.

IP Visie levert in Tilburg verbindingen over diverse netwerken en werkt daarbij samen met onder andere Midden BrabantGlas, maar ook met de grote landelijke partijen zoals KPN, Eurofiber, Ziggo en Tele2. Daardoor is het bijna overal in Tilburg mogelijk om een snelle internet verbinding te realiseren tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Glasvezel via Reggefiber

Reggefiber heeft er ondertussen voor gezorgd dat in Tilburg ook een netwerk is gerealiseerd voor consumenten in de wijk De Blaak en delen van de wijken Reeshof en Zorgvlied. Ondernemers die in deze wijken zijn gevestigd en gebruik willen maken van de mogelijkheden van dit netwerk kunnen een zogenaamde Internet only dienst afnemen met vaste IP adressen.

Glasvezel op Tilburgse bedrijventerreinen

Als het gaat om bedrijventerreinen in Noord-Brabant noemt Tilburg zichzelf koploper (bron: website gemeente Tilburg). De stad telt 1100 bruto hectare aan bedrijfsterrein. Bijzonder is dat Tilburg naast de bestaande bedrijfsterreinen zoals Katsbogten en Kraaiven, veel nieuwe terreinen ontwikkelt met bedrijfskavels. Voorbeelden van nieuwe bedrijfsterreinen zijn bedrijvenpark Enschot en Schepersven. De directe aansluiting op de Railterminal en de nabijheid van de Barge Terminal Tilburg (BTT) maakt de ligging van Enschot en Schepersven extra aantrekkelijk wegens de mogelijkheden van transport per spoor en binnenvaart. Bij de aanleg van nieuwe bedrijfsterreinen en ontsluiting van bestaande bedrijfsgebieden in Tilburg houdt de stad rekening met een aansluiting op de glasvezelinfrastructuur.

Vossenberg

Bedrijventerrein Vossenberg is met een oppervlakte van maar liefst 380 hectare een reus onder de Tilburgse bedrijventerreinen. Vossenberg heeft op optimale ligging met het Wilhelminakanaal aan de ene kant en de Tilburgse Randweg aan de andere kant. Vossenberg beschikt over een grote diversiteit aan bedrijvigheid en telt mee op zowel nationaal als internationaal niveau. Op bedrijventerrein Vossenberg heeft onder andere het bedrijf Coolblue een gigantisch distributiecentrum van 100.000 vierkante meter en het Japanse bedrijf NSK wilt zelfs andere Europese distributiecentra samenvoegen met hun nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Vossenberg.

Sinds 2018 beschikt bedrijventerrein Vossenberg over een eigen glasvezelnetwerk dat door Midden-Brabantglas is aangelegd. Daarnaast is ook de veiligheid van het terrein verder verbeterd door ook de beveiligingscamera's op dit glasvezelnetwerk aan te sluiten. Hierdoor hebben vrijwel alle bedrijven die op bedrijventerrein Vossenberg gevestigd zijn de mogelijkheid om eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden een razendsnelle glasvezelaansluiting te realiseren.

Kraaiven

Bedrijventerrein Kraaiven ligt ten noorden van Tilburg en is met een oppervlakte van 210 hectare een van de grootste bedrijventerreinen van Tilburg. Sinds 2016 beschikt bedrijventerrein Kraaiven over een eigen glasvezelnetwerk en steeds meer bedrijven die op het terrein gevestigd zijn worden op dit netwerk aangesloten. Dankzij het glasvezelnetwerk zijn er volop mogelijkheden in vrijwel alle straten van bedrijventerrein Kraaiven voor bedrijven om een glasvezelaansluiting te realiseren.

Loven

Loven is aan de oostkant van Tilburg gelegen en behoort al enige tijd tot de langer bestaande bedrijventerreinen van Tilburg. Op het bedrijventerrein zijn momenteel meer dan 250 bedrijven gevestigd met een grote diversiteit van grote bedrijven tot kleinere MKB-bedrijven. In 2018 is door Midden-Brabantglas gestart met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Loven. Hierbij zijn in de Jules Verneweg de eerste voorzieningen aangelegd. Voor alle bedrijven die in de straten van het terrein zijn gevestigd zijn er volop mogelijkheden om aangesloten te worden op dit glasvezelnetwerk.

Tradepark 58

Tradepark 58 ligt aan de zuidzijde van Tilburg en is direct gelegen aan de autosnelweg A58. Op Tradepark 58 is een fijnmazig glasvezelnetwerk aanwezig, waardoor er voor bedrijven eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden een aansluiting gerealiseerd kan worden.

Overige bedrijvenlocaties in Tilburg

Naast de allergrootste bedrijventerreinen van Tilburg zijn er ook op de vele andere bedrijvenlocaties uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om een glasvezelaansluiting te realiseren. Het is ook mogelijk om een zakelijke glasvezelaansluiting te realiseren op Het Laar, Kanaalzone, Katsbogten, Quirijnstok, bedrijvenpark Enschot, Schepersven, Zwaluwenbunders en Wijkevoort.

Glasvezel in de rest van Tilburg

Naast de typische bedrijvenlocaties in Tilburg zijn er ook in de diverse wijken van Tilburg goede mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Bedrijven die gevestigd zijn in Blaak, Groenewoud, Noordhoek, Stappegoor en Stokhasselt kunnen een glasvezelaansluiting aanvragen.