Glasvezel Tienray

In Tienray zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Tienray beschikt nog niet over een eigen Zakelijk Glasvezel netwerk, maar bedrijven kunnen op individuele basis gewoon worden aangesloten. De tarieven voor een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

In de gemeente Horst aan de Maas ligt het dorp Tienray. In Tienray wonen ongeveer 1.100 mensen en zijn er diverse archeologische vondsten gedaan, die uitwijzen dat er al 5.000 jaar voor Christus mensen leefden in het dorp. Tienray is voornamelijk met de bus bereikbaar en met de auto via de Swolgenseweg.

Hanna van de Voort

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Hanna van de Voort een kraamverzorgster die woonde in Tienray. Tussen 1942 en 1944 bood zij Joodse kinderen een plaats aan om onder te duiken voor de Duitsers. Deze kinderen werden dan meegesmokkeld vanuit de crèche van Amsterdam wat pal tegenover het verzamelpunt lag voor de deportaties van Joden. Deze kinderen bleven vaak maar een paar dagen en werden daarna verplaatst naar een nieuw onderduikadres. Daarnaast kregen de kinderen een nieuwe identiteit. Tegenwoordig staat er een bronzen beeldengroep als Oorlogsmonument voor Hanna van de Voort in Tienray en andere verzetsstrijders.