Glasvezel Tiel

In Tiel zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Vanaf de centrale aan de Tweede Achterstraat lopen diverse glasvezelringen naar de diverse woonwijken en bedrijventerreinen. Dit zorgt er voor dat vrijwel overal in Tiel gunstige omstandigheden zijn ontstaan.

Doe de glasvezel postcodecheck

Bedrijventerreinen in Tiel

In Tiel zijn er diverse bedrijventerreinen. Sinds 2012 zijn bijna alle bedrijventerreinen in Tiel aangesloten op een glasvezelnetwerk. Voor de aanleg van het netwerk heeft de Ondernemers Coöperatie Tiel (OCT) het eerste initiatief genomen. Met de aanwezigheid van glasvezel is het mogelijk voor bedrijven om tegen gunstige voorwaarden over goede breedbandvoorzieningen te beschikken.

Medel

Op bedrijvenpark Medel ligt een glasvezelnetwerk. Dit netwerk vormt een van de belangrijkste "verkeersaders" die het bedrijvenpark vooral digitaal ontsluit. Een aansluiting op dit glasvezelnetwerk vormt een van de faciliteiten die door het parkmanagement wordt aangeboden. Dit betekent dat vrijwel alle bedrijfspanden op het bedrijvenpark zijn voorzien van een glasvezelaansluiting. Doordat de glasvezelaansluiting in de meeste gevallen alleen nog maar geactiveerd hoeft te worden kunnen bedrijven tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden beschikken over razendsnel internet. Daarnaast kunnen nieuwe bedrijfspanden ook tegen aantrekkelijke voorwaarden worden aangesloten op het netwerk.

Bedrijvenpark Medel beschikt verder over een eigen op- en afrit naar de A15 een eigen containerterminal. De containerterminal ligt vrijwel direct aan het Amsterdam-Rijnkanaal en is uitgerust met een moderne portaalkraan die een capaciteit heeft van 50.000 containers per jaar. Mede hierdoor is bedrijvenpark Medel een ideale uitvalsbasis voor bedrijven die actief zijn in de logistiek, maar ook voor diverse andere soorten bedrijven.

Kellen

Bedrijventerrein Kellen is ook voorzien van een glasvezelnetwerk. Op vrijwel het gehele terrein zijn de benodigde voorzieningen voor glasvezel aanwezig, waardoor bedrijven zeer eenvoudig aangesloten kunnen worden. Bedrijventerrein Kellen beschikt ook over een eigen industriehaven langs het Amsterdam-Rijnkanaal, wat ideaal is voor bedrijven die hun goederen via het water doen aan-/afvoeren.

Latenstein

Bedrijventerrein Latenstein beschikt eveneens over een glasvezelnetwerk. Doordat aansluitingen op het terrein vaak maar over enkele meters aangelegd hoeven te worden kunnen bedrijven tegen gunstige voorwaarden worden aangesloten.

Overige bedrijfslocaties in Tiel

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er op diverse andere bedrijfslocaties in Tiel ook mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Op bedrijventerrein Westroijen is een glasvezelnetwerk aanwezig, waardoor bedrijven hier tegen gunstige voorwaarden kunnen worden aangesloten. Op de bedrijventerreinen Tiel-West, Kapel Avezaath en Passewaaij kunnen bedrijven ook op het glasvezelnetwerk aangesloten worden.