Glasvezel Sudwest-Fryslan

In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in de gemeente Sudwest-Fryslan die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Bolsward

Sneek

Stavoren

  • Geen bedrijvenlocaties aanwezig

Woudsend

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie

In de provincie Friesland ligt de gemeente Súdwest-Frieslán. Súdwest-Fryslân is dé grootste gemeente van Nederland qua oppervlakte en telt maar liefst ongeveer bijna 84.000 inwoners. De gemeente telt zo'n 74 officiële woonkernen, waaronder 6 van de Friese Elf Steden. Zoals in vele gemeenten in de provincie Friesland zijn er ook in Súdwest-Fryslân vele meren, poeltjes en kanalen te vinden, waaronder het IJsselmeer. Bovendien zijn er in de gemeente vele Rijksmonumenten en Oorlogsmonumenten te bezichtigen.

Regio Zuidwest-Friesland

De gemeente Súdwest-Fryslân maakt deel uit van de regio Zuidwest-Friesland. Zuidwest-Friesland is een COROP-gebied in Friesland. De regio bestaat uit de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Friese Meren. In de regio liggen 7 van de Elf Steden van Friesland. Sneek is dé grootste stad binnen deze regio.

Meer informatie over glasvezel in Súdwest-Fryslân

In juli 2016 heeft het glasvezelaanlegbedrijf Kabel-Noord aangekondigd dat alle buitengebieden van de gemeente Súdwest-Fryslân aangesloten kunnen worden op het glasvezelnetwerk. Kabel-Noord heeft in de gemeente al maar liefst 16.000 percelen voorzien van supersnel internet doormiddel van glasvezel. Naar verwachting zal in het voorjaar van 2017 de aanleg van het glasvezelnetwerk naar de buitengebieden starten. Het is de bedoeling dat maar liefst bijna 25.000 percelen worden voorzien van een glasvezelverbinding, zodat straks iedereen in de gemeente Súdwest-Frieslân kan genieten van supersnel internet.

Glasvezeltarieven in Súdwest-Fryslân

Wanneer u uw bedrijf wilt aansluiten op het glasvezelnetwerk, dan krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten voor een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de locatie van uw bedrijfspand ten opzichte van het dichtstbijzijnde glasvezelknooppunt. Hoe kleiner deze afstand is tot het glasvezelknooppunt waar u op kunt worden aangesloten, hoe lager deze kosten zullen zijn.

De maandelijkse kosten worden onder andere bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet, het aantal vaste IP-adressen en contractduur. Aan de hand van de Postcodecheck kunt u direct een inzicht krijgen van alle mogelijkheden en de glasvezeltarieven.