Glasvezel Soesterberg

In Soesterberg zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten van een zakelijke glasvezelaansluiting op het netwerk van KPN in Soesterberg zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Soesterberg die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

In het noordoosten van de provincie Utrecht ligt Soesterberg. Soesterberg is gelegen tussen Zeist en Amersfoort en telt zo'n 7.000 inwoners. Soesterberg is bereikbaar via de autosnelweg A28 en via de provinciale wegen N237 en de N238.

Vliegbasis Soesterberg

Nederland heeft in sommige woonplaatsen militaire vliegbasissen gebouwd. Vliegbasis Soesterberg is een van zulke vliegvelden en was een bakermat voor de militaire luchtvaart van Nederland. Doordat defensie moest bezuinigen is de vliegbasis gesloten en is de landingsbaan tot onbruikbaar verklaard. Tegenwoordig zal de voormalige vliegbasis voornamelijk als natuurgebied gaan functioneren, waarbij er pal over de landingsbaan een fietsroute loopt. De landingsbaan van circa 3 kilometer zal als slechts een herinnering aan de basis blijven liggen.