Glasvezel Sneek

In Sneek zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Sneek beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur. De kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor Internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Sneek die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

De stad Sneek is gelegen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Sneek ligt ten zuiden van Leeuwarden en telt ongeveer 33.700 inwoners. Mede dankzij de historische binnenstad is Sneek een bekende stad geworden met onder andere de Waterpoort. Sneek vervult een centrale en belangrijke functie binnen de regio Zuidwesthoek. Sneek heeft zeer brede economische basis, mede door een grote diversiteit aan verschillende bedrijfssectoren. De stad bezit vele voorzieningen voor zowel onderwijs, gezondheidszorg en welzijn. Sneek is zowel bereikbaar via de autosnelweg A7 als via de provinciale wegen N7 en de N354. In de stad zelf rijden diverse bussen waardoor Sneek ook met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar is.

Toerisme is Sneek

Sneek heeft zich zeer breed ontwikkelt in de toeristen en in de watersportsectoren. Dit is te danken aan het feit dat Sneek is gelegen in een zeer waterrijk gebied, maar ook door de historische binnenstad. In Sneek zijn verschillende musea, theaters en evenementen te vinden. Hierdoor is er vrijwel voor iedereen iets te doen of te bezichtigen in Sneek.

Historische binnenstad

Binnen de stadsgrachten van Sneek bevindt zich de historische binnenstad. Deze binnenstad is voor een deel gebouwd in de 10e eeuw. Vrijwel de gehele Stationsbuurt als de Binnenstad zijn tegenwoordig een beschermd dorpsgezicht, maar ook een beschermd Rijksgezicht. Sommige delen zoals de Waterpoort en het Bolwerk zijn tegenwoordig nog altijd aanwezig in de binnenstad. De binnenstad van Sneek is in fases opgebouwd. Met name in de 20ste eeuw werden er om de grachten woonwijken gebouwd. Tegenwoordig wordt deze historische binnenstad nog altijd uitgebreid met nieuwe woonwijken.

Postcodes binnen Sneek

8600, 8601, 8602, 8603, 8604, 8605, 8606, 8607 en 8608