Glasvezel Schiphol-Rijk

In Schiphol-Rijk zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Schiphol-Rijk beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, bedrijven hebben hierdoor de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Bedrijventerreinen in Schiphol-Rijk

Schiphol-Rijk beschikt over een tweetal bedrijventerreinen. Op beide terreinen ligt een glasvezelnetwerk, waardoor bedrijven kunnen beschikken over uitstekende breedbandvoorzieningen.

Oude Meer

Op Businesspark Oude Meer ligt een glasvezelnetwerk. Dit netwerk is in 2018 gerealiseerd. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten te worden.

Park Rijk

Op bedrijventerrein Park Rijk ligt ook een glasvezelnetwerk, dat in 2014 is gerealiseerd. Het terrein ligt zeer dicht bij de internationale luchthaven Schiphol Amsterdam Airport waardoor het, samen met een hoogwaardig glasvezelnetwerk, een uitstekende locatie is voor zowel nationale als internationale bedrijven. Vrijwel overal zijn de benodigde voorzieningen voor glasvezel aanwezig, waardoor er niet alleen eenvoudig maar ook tegen gunstige voorwaarden aansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Kies uw glasvezelrouter

Voordat u van uw zakelijke glasvezelverbinding gebruik kunt maken is het van belang dat u beschikt over een glasvezelrouter. Bij IP Visie is het mogelijk om een Managed Router af te nemen zodat u volop kunt genieten van uw razendsnelle glasvezelverbinding. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zelf voor een geschikte glasvezelrouter te zorgen.

  • Managed Router: Wanneer u een Managed Router doet afnemen, dan zal de router eigendom blijven van IP Visie. Bij een Managed Router heeft u zelf geen toegang tot de router en is het ook niet mogelijk om de standaardinstellingen te wijzigen. IP Visie zal de router voor u installeren en beheren, daarnaast is IP Visie ook verantwoordelijk voor een correcte werking van het apparaat. Wanneer er defecten zijn aan de apparatuur, dan zal IP Visie deze zonder extra kosten vervangen.

  • Routerloos: Het afnemen van een Managed Router is uiteraard geen verplichting. U bent vrij om ook zelf een geschikte glasvezelrouter aan te leveren. Let er wel op dat wanneer u zelf een router doet aanleveren, u ook verantwoordelijk zult zijn voor het onderhoud en beheer van het apparaat. Zorg ervoor dat bij de aanschaf van een glasvezelrouter deze voldoet aan een aantal specificaties.


Schiphol-Rijk maakt onderdeel uit van de gemeente Haarlemmermeer