+31 76 - 5331331

Glasvezel Schiphol-Rijk

In Schiphol-Rijk zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Schiphol-Rijk beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, bedrijven hebben hierdoor de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Schiphol-Rijk die gevestigd zijn op bedrijventerrein:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Deel uw glasvezelverbinding in Schiphol-Rijk

Een glasvezelverbinding is te delen met andere partijen, wanneer u de behoefte heeft om kosten te besparen. Alle partijen die meedoen aan deze constructie moeten gevestigd zijn hetzelfde fysieke pand Een van de deelnemers moet aangesteld worden als hoofdcontractant en betaald de fysieke verbinding (glasvezel access). De hoofdcontractant is zelf verantwoordelijk om indien gewenst de kosten van de glasvezelaansluiting door te rekenen naar de andere partijen. De diensten die elke partij afnemen staan los van elkaar, deze zijn voor andere deelnemers afgeschermd.

Kies uw glasvezelrouter

Voordat u van uw zakelijke glasvezelverbinding gebruik kunt maken is het van belang dat u beschikt over een glasvezelrouter. Bij IP Visie is het mogelijk om een Managed Router af te nemen zodat u volop kunt genieten van uw razendsnelle glasvezelverbinding. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zelf voor een geschikte glasvezelrouter te zorgen.

  • Managed Router: Wanneer u een Managed Router doet afnemen, dan zal de router eigendom blijven van IP Visie. Bij een Managed Router heeft u zelf geen toegang tot de router en is het ook niet mogelijk om de standaardinstellingen te wijzigen. IP Visie zal de router voor u installeren en beheren, daarnaast is IP Visie ook verantwoordelijk voor een correcte werking van het apparaat. Wanneer er defecten zijn aan de apparatuur, dan zal IP Visie deze zonder extra kosten vervangen.

  • Routerloos: Het afnemen van een Managed Router is uiteraard geen verplichting. U bent vrij om ook zelf een geschikte glasvezelrouter aan te leveren. Let er wel op dat wanneer u zelf een router doet aanleveren, u ook verantwoordelijk zult zijn voor het onderhoud en beheer van het apparaat. Zorg ervoor dat bij de aanschaf van een glasvezelrouter deze voldoet aan een aantal specificaties.


Schiphol-Rijk maakt onderdeel uit van de gemeente Haarlemmermeer