Glasvezel Schiphol

Op de luchthaven Schiphol is het voor bedrijven mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De tarieven om aangesloten te worden zijn afhankelijk van de gewenste bandbreedte voor internet, afstand tot de glasvezel infrastructuur en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie...

De Luchthaven Schiphol is de grootste en belangrijkste luchthaven van Nederland. De luchthaven is gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer en ligt op ongeveer 15 kilometer van het centrum van Amsterdam. Tot 1920 was Schiphol een militair vliegveld, sindsdien werden de voorzieningen voor passagiers steeds verder verbeterd. Na de Tweede Wereldoorlog groeide de luchthaven in zo'n snel tempo dat er al snel gebrek aan ruimte begon te ontstaan, waardoor de luchthaven moest uitbreiden. De overheid besloot dat Schiphol dé belangrijkste luchthaven voor Nederland moest blijven, waardoor de luchthaven tot heden kan en mag blijven groeien. Op de luchthaven van Schiphol vliegen meer dan 103 luchtvaartmaatschappijen naar vrijwel alle bestemmingen in de wereld.

Oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld

Op de luchthaven van Schiphol opereert de KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij). De KLM is ontstaan in 1919 en gebruikt de luchthaven al sinds de eerste vlucht in 1919. De KLM vliegt vanaf Schiphol naar internationale als naar intercontinentale bestemmingen. KLM heeft tevens een aantal dochtermaatschappijen zoals de KLM Cityhopper en Transavia. De luchthaven van Schiphol is al meer dan 95 jaar de thuishaven van de luchtvaartmaatschappij. Tegenwoordig vliegen er meerdere, oude luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zoals Delta Airlines en Air France. Doordat de KLM haar naam nooit heeft veranderd, is de luchtvaartmaatschappij vandaag de dag dé oudste, Nederlandse, opererende luchtvaartmaatschappij die nog actief is ter wereld.

4e van Europa, 14e van de wereld

Schiphol is met meer dan 58 miljoen passagiers de op vier na grootste luchthaven van Europa en nummer 14 in de lijst met drukste luchthavens ter wereld.

Meer informatie over glasvezel op Schiphol

Op de luchthaven van Schiphol is het voor bedrijven mogelijk om gebruik te maken van een glasvezelverbinding. De eigenaar van de luchthaven: Schiphol Group, heeft een glasvezelverbinding laten aanleegen op de luchthaven. Schiphol Airport beschikt over meerdere point-to-point glasvezelverbindingen. Deze verbindingen zijn allen voorzien van symmetrische snelheden, wat resulteert in supersnel en betrouwbaar internet.

Schiphol AirDigiport

In 2016 heeft Schiphol aan netwerkfabrikant Cisco de opdracht gegeven om zowel de distributie-, core- en datacenter netwerken van de luchthaven te vernieuwen. Samen vormen deze netwerken hét fundament om nieuwe netwerken te kunnen integreren op de luchthaven. Omdat Schiphol een goede kans heeft om uit te groeien tot 'HUB van Europa', moet een goed, nieuw en vooral flexibel netwerk worden ontwikkeld om dit mogelijk maken.

Schiphol wil met het vernieuwde netwerk de reiservaringen voor passagiers nog verder verbeteren. Schiphol wilt in 2018 hét beste digital Airport van de wereld zijn. Om dit "Digiport" te kunnen realiseren krijgt Schiphol zeer goede en solide netwerkapparatuur van Cisco. Ook gaat Cisco de DNA (Digital Networks Architecture) architectuur gebruiken om Schiphol makkelijk te laten inspelen op de nieuwe behoeften en ontwikkelingen op het gebied van glasvezelverbindingen en draadloze toegangen. Schiphol beschikt over diverse Wi-Fi verbindingen, zodat reizigers kunnen profiteren van supersnel internet, op weg naar hun volgende vlucht.