Glasvezel Schiedam

In Schiedam zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Vanwege de gunstige ligging van Schiedam in de directe nabijheid van Rotterdam zijn de mogelijkheden voor ondernemers ongekend. Bijna overal kan gebruik gemaakt worden van breedbandige verbindingen.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Schiedam

Schiedam beschikt over een eigen glasvezelinfrastructuur. Deze infrastructuur is opgebouwd vanuit de centrales aan de Laan van Bol'es en de Tuinlaan. Schiedam heeft ongeveer 40.000 inwoners, wat het glasvezelproject omvangrijk maakte. Daarnaast zorgden alle hoogbouw en de oude kern die Schiedam tot een stad maken ervoor dat het ook een uitdagend project was. Alle processen waren zo ingericht dat er zo min mogelijk overlast werd veroorzaakt gedurende de aanleg van het netwerk, door vooral ondergronds te boren waardoor alleen de stoepen opengebroken hoefden te worden. Medio 2015 was het glasvezelnetwerk gerealiseerd en sindsdien is Schiedam een van de snelste breedbandgemeenten van Nederland.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Schiedam

In Schiedam zijn er diverse bedrijventerreinen. Op alle bedrijventerreinen zijn er mogelijkheden om op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Schiedam aangesloten te worden.

's-Graveland

Op bedrijventerrein 's-Graveland ligt een glasvezelnetwerk. Het bedrijventerrein Schiedam-Noord kreeg bij een opknapbeurt al een eigen glasvezelnetwerk. Door de krachten van ondernemers op bedrijventerrein 's-Graveland te bundelen werd ook op dit terrein een glasvezelnetwerk gerealiseerd, waarop alle bedrijven tegen aantrekkelijke voorwaarden aangesloten kunnen worden.

Vijfsluizen

Bedrijventerrein Vijfsluizen beschikt sinds 2017 over een eigen glasvezelnetwerk. Dit glasvezelnetwerk is doormiddel van een succesvol vraagbundelingstraject gerealiseerd. Vijfsluizen is de motor achter de economie van Schiedam, met bedrijven die op het terrein gevestigd zijn als Facilicom, Mammoet en Huisman. Dankzij het glasvezelnetwerk kan Vijfsluizen deze positie behouden. Overal op het terrein zijn glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor er eenvoudig aansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Schieveste

Bedrijven die gevestigd zijn op bedrijventerrein Schieveste kunnen ook gebruik maken van glasvezel om zo over razendsnel internet te beschikken.

Overige bedrijfslocaties in Schiedam

Naast de bovengenoemde bedrijventerreinen zijn er op diverse andere bedrijfslocaties in Schiedam ook prima mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Op Kethelvaart, Nieuwe Maas en Spuihaven kunnen bedrijven ook op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Schiedam worden aangesloten.