Glasvezel Rutten

In Rutten zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. De tarieven voor een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Doe de glasvezel postcodecheck

Capaciteit van Zakelijk Glasvezel in Rutten

Een zakelijke glasvezelverbinding wordt geleverd met een capaciteit van 1 Gbit/s. Op dit groeipad is het mogelijk om verschillende diensten en services te stapelen. Daarnaast is het dankzij de modulaire en schaalbare opbouw van glasvezelverbindingen mogelijk om meerdere diensten af te nemen over dezelfde verbinding. Wanneer een capaciteit van 1 Gbit/s onvoldoende toereikend is voor de behoeften van uw organisatie, dan kan IP Visie op aanvraag en tegen een meerprijs deze capaciteit uitbreiden naar 10 Gbit/s.

Glasvezelrouter

Om van Zakelijk Glasvezel gebruik te kunnen maken is het belangrijk dat u beschikt over een geschikte glasvezelrouter. Bij IP Visie heeft u de mogelijkheid om een managed router af te nemen waarbij de router voor u wordt geïnstalleerd en beheerd. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om zelf een geschikte glasvezelrouter aan te leveren.

  • Managed Router: Wanneer u een managed router afneemt, dan blijft de router eigendom van IP Visie. U heeft bij een managed router zelf geen toegang tot de router en er is ook geen mogelijkheid om de standaardinstellingen aan te passen. Bij defecten zal de router zonder extra kosten door IP Visie worden vervangen.

  • Routerloos: Het is niet verplicht om een glasvezelrouter af te nemen bij IP Visie. Wanneer u ervoor kiest om zelf een glasvezelrouter aan te leveren, dan is dit mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat wanneer u zelf voor een glasvezelrouter zorgt, u dan ook verantwoordelijk bent voor het onderhoud en beheer van het apparaat. Let er bij het aanschaffen van een glasvezelrouter op dat deze voldoet aan een aantal specificaties.


Rutten maakt onderdeel uit van de gemeente Noordoostpolder