Glasvezel Rotterdam

Vrijwel overal in Rotterdam zijn er uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op één van de aanwezige glasvezel netwerken in de stad.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Rotterdam

Bijna overal in Rotterdam is snel internet beschikbaar via een glasvezel verbinding. Omdat Rotterdam beschikt over een eigen uitgebreide Cityring kunnen bedrijven in de stad en in het havengebied tegen gunstige voorwaarden worden aangesloten. Daarnaast is door het Havenbedrijf Rotterdam en BBned onder de naam Fiberport een fijnmazig glasvezelnetwerk aangelegd in de Haven van Rotterdam om zo de breedbandvoorzieningen in het havengebied te verbeteren. Bedrijven die in het havengebied van Rotterdam gevestigd zijn kunnen hierdoor tegen aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van Zakelijk Glasvezel.

Rotterdam is één van de belangrijkste telecom-knooppunten in Nederland. De grote centrale aan de Anthony Fokkerweg in de Waalhaven is een zogenaamde 'cross connect' in het netwerk en een belangrijke schakel in het landelijke glasvezelnetwerk.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Rotterdam

Rotterdam beschikt over een groot aantal bedrijventerreinen, die bijna allemaal voorzien zijn van een glasvezelnetwerk. Hierdoor is het voor bedrijven mogelijk om op vrijwel ieder bedrijventerrein tegen aantrekkelijke voorwaarden een glasvezelaansluiting met snel internet te realiseren.

Europoort

Het Europoort gebied is een van de meest omvangrijke industriegebieden voor petrochemie ter wereld. Daarnaast zijn er in het Europoort gebied verschillende havens aangelegd die onderdeel uitmaken van de Haven van Rotterdam. Het Europoort gebied beschikt over een eigen glasvezelinfrastructuur. Dankzij de aanwezigheid van dit glasvezelnetwerk kunnen vrijwel alle bedrijven die in het Europoort gebied gevestigd zijn tegen gunstige voorwaarden beschikken over een razendsnelle internetaansluiting.

Maasvlakte

Op de Maasvlakte zijn er ook voor bedrijven volop mogelijkheden om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Dankzij de aanwezigheid van het glasvezelnetwerk is de Maasvlakte het meest sprekende voorbeeld voor innovatieve en duurzame havenontwikkeling, onder andere door het gebruik van de modernste- en meest geavanceerde containerterminals en zelfsturende-/rijdende platforms. Vrijwel alle bedrijven op de Maasvlakte hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden een snelle internetverbinding te realiseren.

Waalhaven

De Waalhaven maakt onderdeel uit van de Haven van Rotterdam. Op het terrein zijn verschillende soorten bedrijven gevestigd die elkaar aanvullen en versterken. Naast cameratoezicht beschikt de Waalhaven over uitstekende voorzieningen, waaronder een eigen glasvezelinfrastructuur. Vrijwel alle bedrijven die op de Waalhaven zijn gevestigd hebben hierdoor de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk te worden aangesloten.

Overige bedrijvenlocaties in Rotterdam

Naast de grootste bedrijventerreinen-/industriegebieden zijn er ook op vele andere bedrijvenlocaties in Rotterdam uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om een zakelijke glasvezelaansluiting te realiseren. Bedrijven die gevestigd zijn op Brainpark, Distripark Eemhaven, Autostrada, Botlek, Charlois, Hordijk, Marten Meesweg, Nieuw Mathenesse, Noord-West, Ommoord, Prins Alexander, Schaardijk, Schiebroek, Spaanse Polder, Vondelingenplaat, Waalhaven Zuid, Plesmanplein, Olympiaweg, Boezembocht, Tradepark Matlinge en Hoog-Zestienhoven hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.

Alternatief voor glasvezel in het havengebied van Rotterdam

In grote delen van het havengebied van Rotterdam is het lastig om glasvezel verbindingen te leveren. Dit speelt onder andere in de Europoort, de Botlek en op de Maasvlakte. In veel gevallen liggen in deze gebieden ondergrondse leidingstraten of heeft de ligging van de panden ten opzichte van het water en de havens een kostenverhogend effect op deze aansluitingen.

Straalzenders

Speciaal voor dat doel heeft IP Visie de mogelijkheid gecreëerd om met behulp van een straalverbinding een snelle internet verbinding te realiseren tegen aantrekkelijke tarieven en een relatief snelle levertijd. Om grote delen van de haven te kunnen bereiken hebben wij op de grote mast van de centrale aan de Waalhaven een straalzender geplaatst. Op diverse punten in westelijke richting zijn steunzenders geplaatst om op deze manier in het hele gebied snel internet te kunnen leveren zonder hoge investeringen.

Glasvezel tarieven

De eenmalige kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de afstand van uw bedrijfslocatie tot de infrastructuur. De maandelijkse tarieven zijn voornamelijk afhankelijk van de gewenste bandbreedte en overboeking voor de dienst internet en de gewenste looptijd van het contract.

Aanleg glasvezel in Rotterdam

Economisch belang van glasvezel

Rotterdam is van groot belang voor de Nederlandse economie. De haven van Rotterdam is de grootste van Europa en één van de grootste ter wereld en bedient een groot achterland. Dat zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio en derhalve zijn goede voorzieningen op het gebied van breedband internet noodzakelijk. Veel bedrijven zijn afhankelijk van goede voorzieningen op het gebied van ICT en data-verbindingen. Dat is gelijk ook de belangrijkste reden dat Rotterdam destijds het project de Glazen Maas heeft geïnitieerd. Vrijwel het hele havengebied is voorzien van glasvezel en biedt scholen, ziekenhuizen, overheidsinstellingen en particuliere bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van snelle internetverbindingen. Rotterdam beschikt daarnaast ook over enkele grote datacenters waaronder de Rotterdam Internet Exchange (R-iX), Spaanse Kubus en in de Van Nellefabriek aan de Schuttevaerweg. Dit zorgt er voor dat de Rotterdam-Rijnmond regio mede door de voorzieningen op het gebied van glasvezel een ideale vestigingsplaats is voor nationale en internationale multinationals en MKB.