+31 76 - 5331331

Glasvezel Rotterdam

Vrijwel overal in Rotterdam zijn er uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op één van de aanwezige glasvezel netwerken in de stad. Rotterdam beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur, waardoor bedrijven bijna overal tegen aantrekkelijke condities kunnen aansluiten.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Rotterdam

Bijna overal in Rotterdam is snel internet beschikbaar via een glasvezel verbinding. Omdat Rotterdam beschikt over een eigen uitgebreide Cityring kunnen bedrijven vrijwel overal in de stad en in het havengebied tegen gunstige voorwaarden aansluiten. Rotterdam is één van de belangrijkste telecom-knooppunten in Nederland. De grote centrale aan de Anthony Fokkerweg in de Waalhaven is een zogenaamde 'cross connect' in het netwerk en een belangrijke schakel in het landelijke glasvezelnetwerk.

Alternatief voor glasvezel in het havengebied van Rotterdam

In grote delen van het havengebied van Rotterdam is het lastig om glasvezel verbindingen te leveren. Dit speelt onder andere in de Europoort, de Botlek en op de Maasvlakte. In veel gevallen liggen in deze gebieden ondergrondse leidingstraten of heeft de ligging van de panden ten opzichte van het water en de havens een kostenverhogend effect op deze aansluitingen.

Straalzenders

Speciaal voor dat doel heeft IP Visie de mogelijkheid gecreerd om met behulp van een straalverbinding een snelle internet verbinding te realiseren tegen aantrekkelijke tarieven en een relatief snelle levertijd. Om een snelle internetverbinding te realiseren in het Rotterdamse havengebied hebben wij ongeveer 6 weken nodig. Om grote delen van de haven te kunnen bereiken hebben wij op de grote mast van de KPN centrale aan de Waalhaven een straalzender geplaatst. Op diverse punten in westelijke richting zijn steunzenders geplaatst om op deze manier in het hele gebied snel internet te kunnen leveren zonder hoge investeringen.

Glasvezel tarieven

De eenmalige kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de afstand van uw bedrijfslocatie tot de infrastructuur. De maandelijkse tarieven zijn voornamelijk afhankelijk van de gewenste bandbreedte en overboeking voor de dienst internet en de gewenste looptijd van het contract.

Economisch belang van glasvezel

Rotterdam is van groot belang voor de Nederlandse economie. De haven van Rotterdam is de grootste van Europa en één van de grootste ter wereld en bedient een groot achterland. Dat zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio en derhalve zijn goede voorzieningen op het gebied van breedband internet noodzakelijk. Veel bedrijven zijn afhankelijk van goede voorzieningen op het gebied van ICT en data-verbindingen. Dat is gelijk ook de belangrijkste reden dat Rotterdam destijds het project de Glazen Maas heeft geinitieerd. Vrijwel het hele havengebied is voorzien van glasvezel en biedt scholen, ziekenhuizen, overheidsinstellingen en particuliere bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van snelle internetverbindingen. Rotterdam beschikt daarnaast ook over enkele grote datacenters waaronder de Rotterdam Internet Exchange (R-iX). Dit zorgt er voor dat de Rotterdam-Rijnmond regio mede door de voorzieningen op het gebied van glasvezel een ideale vestigingsplaats is voor nationale en internationale multinationals en MKB. Daar waar in veel gemeenten glasvezelverbindingen nog lastig te verkrijgen zijn of de maandelijkse prijzen erg hoog liggen, daar heeft Rotterdam geen last van.

Bedrijven en instellingen die geinteresseerd zijn om gebruik te maken van glasvezel kunnen aan de hand van een postcodecheck de tarieven opvragen. Uiteraard wordt ook maatwerk geleverd. Wanneer u behoefte heeft aan een bandbreedte voor internet die niet wordt getoond of wanneer u op zoek bent naar een afwijkende contractduur neem dan gerust contact met ons op. Hetzelfde geldt voor het gebruik van voice diensten. het is mogelijk om zowel SIP trunks als hosted telefonie omgevingen te leveren over het glasvezelnetwerk.