Glasvezel Roosendaal

In Roosendaal zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Roosendaal beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur, waardoor bedrijven bijna overal binnen de gemeente kunnen beschikken over snelle internet verbindingen.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Roosendaal

Roosendaal was één van de eerste gemeenten in Nederland waar het zogenaamde All-IP glasvezel netwerk gereed was. Voor de diverse glasvezelringen die door de stad zijn aangelegd is in totaal meer dan 45 kilometer gegraven, ruim 100 kilometer glasvezelkabel ingeblazen en zijn er meer dan 100 straatkasten compleet ingericht en aangesloten. Dit zorgt er voor dat bijna overal in Roosendaal geprofiteerd kan worden van de snelheid van glasvezel voor zowel particulieren als bedrijven.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Roosendaal

Roosendaal beschikt over een aantal bedrijventerreinen. Op alle bedrijventerreinen in Roosendaal zijn er voor bedrijven mogelijkheden om tegen gunstige voorwaarden aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Mede dankzij een modulaire en schaalbare opbouw van glasvezelverbindingen, kan Zakelijk Glasvezel naast razendsnel internet ook worden ingezet voor allerlei toepassingen binnen uw organisatie.

Borchwerf II

Borchwerf II beschikt over een oppervlakte van maar liefst 245 hectare en kent een uitstekende bereikbaarheid dankzij de ligging aan de A17. Tijdens een verduurzamingstraject is er op het terrein een glasvezelnetwerk aangelegd. Hierdoor kunnen bedrijven in vrijwel alle straten van het bedrijventerrein eenvoudig beschikken over een razendsnelle internetaansluiting. Dankzij de aanwezigheid van het glasvezelnetwerk is het mogelijk geweest om Borchwerf II te beveiligen met een proactief beveiligingssysteem. Via het glasvezelnetwerk versturen 36 beveiligingscamera's vlijmscherpe beelden door naar de meldkamer, waardoor alarmmeldingen snel geverifieerd kunnen worden.

Borchwerf

Bedrijventerrein Borchwerf beschikt over een oppervlakte van 225 hectare. Het terrein is goed bereikbaar via de A17. De Borchwerf beschikt sinds 2018 over een keurmerk "Veilig Ondernemen". Op bedrijventerrein Borchwerf is ook een glasvezelnetwerk aanwezig, waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om tegen aantrekkelijke voorwaarden een glasvezelaansluiting te realiseren.

Majoppeveld

Majoppeveld bestaat uit de gedeelten Majoppeveld-Noord en Majoppveld-Zuid. Op beide gedeelten van het terrein zijn er voor bedrijven goede mogelijkheden om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk.

Overige bedrijvenlocaties in Roosendaal

Naast de grootste bedrijventerreinen van Roosendaal zijn er ook op andere bedrijvenlocaties mogelijkheden voor bedrijven om te beschikken over een zakelijke glasvezelverbinding. Er zijn ook goede mogelijkheden om een glasvezelverbinding te realiseren op Het Spectrum, Vijfhuizenberg, Tolberg, De Kroeven, Langdonk, Vrouwenhof, Kortendijk, Vroenhout, Vierhoeven en Roselaar.

Roosendaal Smart Retail City

Roosendaal heeft de ambitie om een belangrijke rol te spelen op het gebied van digitale technologieën in combinatie met retail en wil op grote schaal gaan experimenteren met de combinatie van online en offline winkelen in het centrum van Roosendaal. Het is evident dat glasvezel en snel internet een belangrijke rol spelen bij het realiseren van deze ambitie.

Datacenter in Roosendaal

IP Visie heeft haar eigen datacenter in de mediatoren in Roosendaal. De toren die vroeger eigendom was van KPN en onderdeel uitmaakt van de Nederlandse noodinfrastructuur is tegenwoordig in handen van Cellnex Telecom en is volledig ingericht als datacenter voor IP Visie. Ideaal voor bedrijven in West-Brabant, die op zoek zijn naar de mogelijkheden van een regionaal datacenter met ongekende mogelijkheden op het gebied van verbindingen.