+31 76 - 5331331

Glasvezel Roosendaal

In Roosendaal zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Roosendaal beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur, waardoor bedrijven bijna overal binnen de gemeente kunnen beschikken over snelle internet verbindingen.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Roosendaal die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Roosendaal

Roosendaal was één van de eerste gemeenten in Nederland waar het zogenaamde All-IP glasvezel netwerk gereed was. Voor de diverse glasvezelringen die door de stad zijn aangelegd is in totaal meer dan 45 kilometer gegraven, ruim 100 kilometer glasvezelkabel ingeblazen en zijn er meer dan 100 straatkasten compleet ingericht en aangesloten. Dit zorgt er voor dat bijna overal in Roosendaal geprofiteerd kan worden van de snelheid van glasvezel voor zowel particulieren als bedrijven.

Snel internet in Roosendaal

Roosendaal heeft nog een unieke troef in handen als het gaat om snelle internet verbindingen. Dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van de mediatoren in Roosendaal. De toren die vroeger eigendom was van KPN en onderdeel uitmaakt van de Nederlandse noodinfrastructuur is tegenwoordig in handen van Cellnex Telecom en is volledig ingericht als datacenter voor IP Visie. IP Visie heeft daardoor unieke mogelijkheden voor bedrijven die gevestigd zijn in West-Brabant. Niet alleen op het gebied van snel internet, maar ook op het gebied van datacenter en cloud faciliteiten.

Roosendaal Smart Retail City

Roosendaal heeft de ambitie om een belangrijke rol te spelen op het gebied van digitale technologieën in combinatie met retail en wil op grote schaal gaan experimenteren met de combinatie van online en offline winkelen in het centrum van Roosendaal. Het is evident dat glasvezel en snel internet een belangrijke rol spelen bij het realiseren van deze ambitie.

Overige bedrijvenlocaties Tolberg, De Kroeven, Langdonk, Vrouwenhof, Kortendijk, Vroenhout, Vierhoeven en Roselaar.