+31 76 - 5331331

Glasvezel Roermond

In Roermond zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Roermond beschikt over een eigen glasvezel infrastructuur, waardoor vrijwel overal in de stad snelle internet verbindingen gerealiseerd kunnen worden tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Roermond die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezelnetwerk Roermond

Roermond beschikt over twee belangrijke knooppunten in het glasvezelnetwerk. De stad met ongeveer 60.000 inwoners heeft een grote centrale aan de Kloosterwandstraat. Dit is het centrale punt binnen het glasvezelnetwerk. Van hier vertrekken diverse glasvezelkabels naar de omliggende wijken en diverse bedrijvenlocaties. Daarnaast bevindt zich een tweede knooppunt aan de Neptunusstraat. Ook vanuit hier starten diverse ringen door de stad waarop bedrijven en instellingen kunnen worden aangesloten om zo te profiteren van snelle internetverbindingen. De eenmalige aansluitkosten van een glasvezelaansluiting in Roermond zijn afhankelijk van de locatie van uw pand en de afstand tot de glasvezelinfrastructuur. De maandelijkse abonnementskosten worden onder andere bepaald door de gewenste snelheid voor internet en de looptijd van het contract.

Aansluiting glasvezel Keyport 2020

Roermond is samen met zeven andere gemeenten en diverse onderwijs- en kennisinstellingen onderdeel van Keyport 2020. Deze partijen slaan de handen ineen om de economische structuur van de regio duurzaam te versterken en het vestigingsklimaat voor ondernemers te verbeteren. Het gaat om een samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Een pilot van de projecten binnen Keyport 2020 was het onderzoek naar de mogelijkheid van een warmtenet in Roermond. De energiehuishouding van bedrijventerrein Roerstreek werd hiervoor in kaart gebracht. Later is bedrijventerrein Willem-Alexander ook bij dit onderzoek betrokken. Een warmtenetwerk in Roermond is nog niet haalbaar. De uitkomst van dit onderzoek verandert niets aan de focus van Keyport 2020 in Zuidoost Nederland. Die blijft uitgaan naar smart industry en biobased & circulaire economie. Een glasvezelaansluiting voor de deelnemende bedrijven en organisaties faciliteert de innovaties binnen deze industrieën.

Ondernemen in Roermond

Om ondernemers te interesseren voor Roermond als vestigingsplaats voor hun bedrijf is er Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV. In opdracht van gemeente Roermond beheert deze ontwikkelingsmaatschappij de bedrijventerreinen. Voor het collectief regelen van zaken op de bedrijventerreinen is er de Stichting Parkmanagement regio Roermond. Bij de collectieve inkoop hoort ook de collectieve aansluiting van een bedrijventerrein op het aanwezige glasvezelnetwerk. Collectieve inkoop van glasvezel zorgt voor een kostenvoordeel maar ook voor een betere dienstverlening op het gebied van glasvezel.