Glasvezel Rijen

In Rijen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Rijen beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over Zakelijk Glasvezel in Rijen

Rijen beschikt over een eigen glasvezelinfrastructuur met de als middelpunt de centrale aan de Pastoor Gillisstraat. Vanuit deze centrale vertrekken verschillende glasvezelringen naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen, waardoor er voor bedrijven tal van mogelijkheden ontstaan om over goede breedbandvoorzieningen te beschikken.

Bedrijventerreinen in Rijen

Rijen beschikt over een aantal bedrijventerreinen. Op al deze terreinen zijn er voor bedrijven mogelijkheden om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.

De Haansberg

Op bedrijventerrein De Haansberg ligt een glasvezelnetwerk. Dit glasvezelnetwerk is in 2016 gerealiseerd na een succesvol initiatief waarbij diverse ondernemingen op het terrein de handen ineen sloegen. Dit initiatief heeft hierbij ook steun vanuit de gemeente gekregen. Dankzij het glasvezelnetwerk kunnen alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn beschikken over razendsnel internet en kunnen nieuwe aansluitingen tegen aantrekkelijke voorwaarden worden gerealiseerd. Bedrijventerrein De Haansberg beschikt sinds 2018 over het Veilig Ondernemen keurmerk.

Berkhaan

Op bedrijventerrein Berkhaan ligt ook een glasvezelnetwerk. Alle benodigde voorzieningen voor glasvezel zijn op vrijwel het gehele terrein aanwezig. Hierdoor kunnen nieuwe aansluitingen niet alleen gemakkelijk, maar ook tegen gunstige voorwaarden worden gerealiseerd.

Van Ghertstraat

Op het bedrijventerrein aan de Van Ghertstraat is ook glasvezel beschikbaar, waardoor het voor bedrijven mogelijk is om tegen aantrekkelijke voorwaarden te beschikken over een snelle internetaansluiting.

Overige bedrijfslocaties in Rijen

Naast de bovenstaande bedrijventerreinen zijn er op diverse andere bedrijfslocaties in Rijen ook mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk te worden aangesloten. Bedrijven die gevestigd zijn op Paarse Strook kunnen ook over een zakelijke glasvezelaansluiting beschikken.

VDSL

KPN heeft onlangs in Rijen de mogelijkheden voor VDSL verbindingen behoorlijk verbeterd. Door de inzet van nieuwe technieken in combinatie met een uitbreiding van de wijkcentrale kunnen bedrijven profiteren van hogere snelheden voor hun internetverbinding. Door gebruik te maken van vectoring en pair-bonding technieken over koper kunnen er nu snelheden worden bereikt tot 100 wel Mbit/s voor devdownload en 10 Mbit/s voor de upload. Ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een snelle internet verbinding tegen relatief lage kosten.

Global-E datacenter

Op verzoek kunnen wij alle vormen van connectiviteit leveren in dit datacenter, dat is gevestigd aan de Haansbergweg.


Rijen maakt onderdeel uit van de gemeente Gilze-Rijen