Glasvezel Renswoude

In Renswoude zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Renswoude heeft een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Renswoude

Renswoude heeft een eigen glasvezelinfrastructuur. In juli 2017 werd het vraagbundelingstraject voor de aanleg van glasvezel positief afgesloten. De inwoners van Renswoude konden haast niet wachten om hun nieuwe glasvezelaansluiting in gebruik te kunnen gaan nemen, totdat de reconstructie van een fietspad aan de Barneveldsestraat roet in het eten dreigde te gooien. Hierdoor was de kans sterk aanwezig dat deze straat niet aangesloten zou worden op het glasvezelnetwerk. De buurtambassadeurs die het initiatief hadden genomen voor de vraagbundeling lieten dit niet zomaar gebeuren. In overleg met verschillende partijen, waaronder de gemeente, konden er meerdere tracés worden voorgelegd. Met toezeggingen van bewoners om de glasvezelkabel via hun grond aan te mogen leggen konden zo ook de bewoners van deze straat op het glasvezelnetwerk aangesloten worden.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Renswoude

Renswoude heeft drie bedrijventerreinen. Op al deze bedrijventerreinen is een glasvezelnetwerk aanwezig. Voor de aanleg van dit netwerk hebben diverse partijen hun krachten gebundeld, waaruit uiteindelijk een succesvol vraagbundelingstraject is gekomen. Bedrijven die op een van deze terreinen gevestigd zijn kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden op het glasvezelnetwerk aangesloten worden.

De Nijborg

Bedrijventerrein De Nijborg beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten worden.

De Hooge Hoek

Op bedrijventerrein De Hooge Hoek ligt ook een glasvezelnetwerk waarop alle bedrijven aangesloten kunnen worden om zo over een snelle internetverbinding te beschikken.

Groot Overeem

Op bedrijventerrein Groot Overeem beschikt eveneens over een eigen glasvezelnetwerk, waardoor vrijwel overal op het terrein tegen gunstige voorwaarden glasvezelverbindingen gerealiseerd kunnen worden.