Glasvezel Overloon

In Overloon zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het Zakelijk Glasvezel netwerk van KPN. De kosten voor een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Het dorp Overloon is gelegen in de gemeente Boxmeer. Overloon telt een kleine 4.000 inwoners en is gelegen aan de rand van de Peel. In Overloon zijn diverse bezienswaardigheden te vinden, zoals het Oorlogsmuseum Overloon. Overloon is bereikbaar via de Oploseweg.

Oorlogsmuseum Overloon

Overloon was aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bijna helemaal verwoest. Dit kwam door de tankslag om Overloon, die in de geschiedenis bekendstaat als de Slag om Overloon. In 1946 is het oorlogsmuseum in Overloon gebouwd. Het oorlogsmuseum richt zich voornamelijk op de Tweede Wereldoorlog binnen Nederland en is in Nederland het grootste oorlogsmuseum wat er is. Het museum is gebouwd op basis van de resten die zijn overgebleven bij de Slag om Overloon. Hierbij worden er voornamelijk wapens, vliegtuigen en tanks tentoongesteld, in het landschap van de Tweede Wereldoorlog zoals het er bij de Slag om Overloon eruitzag. Hierdoor is Oorlogsmuseum Overloon een educatief museum, wat zeker een bezoek waard is!