Glasvezel Onderbanken

In de gemeente Onderbanken zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De tarieven van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in de gemeente Onderbanken die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Schinveld

  • Geen bedrijvenlocaties aanwezig

Merkelbeek

  • Geen bedrijvenlocaties aanwezig
Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie

De gemeente Onderbanken ligt in de provincie Limburg vlakbij de landsgrens met Duitsland. De gemeente maakt deel uit van de Plusregio Parkstad Limburg en telt zo'n 7.900 inwoners. De gemeente heeft een zeer heuvelachtig landschap en kent ook een aantal bezienswaardigheden waaronder de Sint-Eligiuskerk, beter bekend als de Kathedraal van de Onderbanken. Tevens kent de gemeente ook een diversiteit aan natuurgebied waarvan de Schinveldse Bossen met 308 hectare het grootste natuurgebied is van de hele regio. De gemeente is te bereiken via de N274.

Aanvliegroute AWACS

De gemeente Onderbanken ligt in de aanvliegroute van de AWACS vliegtuigen richting de NAVO basis Geilenkirchen. Al vanaf 1980 verzet de gemeente zich fel tegen de stijgende en dalende vliegtuigen. Ook speelt het kappen van bomen op het grondgebied van de gemeente een grote rol in het verzet tegen de vliegtuigen. De gemeente spant zich in om de banen van de basis een paar honderd meter te verplaatsen, of om de gehele basis te verplaatsen in Geilenkirchen. Dit verzet van de gemeente is ongebruikelijk en momenteel UNIEK in Nederland.

De gemeente Onderbanken bestaat verder uit de dorpen Bingelrade en Jabeek. De gemeente Onderbanken maakt onderdeel uit van de Plusregio Parkstad Limburg

Postcodes: 6447, 6450, 6451, 6454, 6456