Glasvezel Oldenzaal

In Oldenzaal zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Oldenzaal beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities snel internet kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Oldenzaal

Vanuit de centrale in het hartje van Oldenzaal vertrekken diverse glasvezelringen naar de diverse bedrijventerreinen, woonwijken en omliggende kernen zoals Rossum, Deurningen, De Lutte, Saasveld, Weerselo, Losser, Agelo, Denekamp, Glane en Fleringen. Dit uitgebreide netwerk zorgt ervoor dat bedrijven in vrijwel heel Oldenzaal gebruik kunnen maken van uitstekende breedbandvoorzieningen.

Buitengebieden Oldenzaal

In december 2015 maakte netbeheerder Cogas bekend dat de buitengebieden van de gemeente Oldenzaal in aanmerking kwamen voor een glasvezelverbinding. In februari 2016 waren er genoeg aanmeldingen van diverse woonwijken en bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Hiermee is de gemeente Oldenzaal een van de éérste gemeenten, waarbij bijna alle inwoners kunnen beschikken over een glasvezelverbinding.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Oldenzaal

Oldenzaal beschikt over diverse bedrijventerreinen. Op de meeste bedrijventerreinen in Oldenzaal is er een glasvezelnetwerk aangelegd, waardoor er eenvoudig aansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Eekte Hazewinkel

Op bedrijventerrein Eekte Hazewinkel is een glasvezelnetwerk aanwezig. In vrijwel alle straten van het terrein zijn er glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor bedrijven gemakkelijk en tegen gunstige voorwaarden aangesloten kunnen worden. Eekte Hazewinkel is het grootste bedrijventerrein van Oldenzaal.

Hanzepoort

Op bedrijventerrein Hanzepoort ligt er ook een glasvezelnetwerk. Vrijwel overal op het terrein zijn er glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor er eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden glasvezelaansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

De Essen

Op bedrijventerrein De Essen kunnen bedrijven ook aangesloten worden op het glasvezelnetwerk om zo gebruik te kunnen maken van razendsnel internet.

Overige bedrijvenlocaties in Oldenzaal

Naast de grotere bedrijventerreinen zijn er ook op diverse andere bedrijventerreinen volop mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Bedrijven die op Elsmors, Jufferbeek Zuid, Hazewinkel Noord-West, Hazewinkel Zuid-West en Over 't Spoor gevestigd zijn kunnen ook beschikken over een zakelijke glasvezelverbinding.

Een zakelijke glasvezelverbinding in Oldenzaal delen

Het is mogelijk om een glasvezelverbinding te delen met andere partijen die in hetzelfde bedrijfspand gevestigd zijn om zo kosten te besparen. Wanneer er een glasvezelverbinding gedeeld wordt, dan dient er een partij aangesteld te worden als hoofdcontractant. De hoofdcontractant zal verantwoordelijk voor de glasvezelverbinding zijn en betaalt hiervoor ook de eenmalige aansluitkosten- en maandelijkse kosten. Het is gebruikelijk dat een deel van deze kosten door de hoofdcontractant worden doorgerekend naar de overige partijen. Iedere partij kan vervolgens zijn eigen gewenste dienstenpakket rechtstreeks afnemen bij IP Visie, iedere partij zal hiervoor individueel worden gefactureerd. Alle afgenomen diensten per partij staan los van elkaar, dit betekent dat andere partijen geen toegang hebben tot uw dienstenpakket.