Glasvezel Oirschot

In Oirschot zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Oirschot beschikt over een goede digitale infrastructuur met als middelpunt de KPN centrale aan de Hopmanstraat. Van hier vertrekken diverse glasvezel kabels als backbone naar de wijken en bedrijventerreinen.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Oirschot die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

In Noord-Brabant ligt de woonplaats/gemeente Oirschot. Oirschot kent opvallend veel monumenten en telt zo'n 10.500 inwoners. Vanuit Oirschot is de stad Eindhoven gemakkelijk binnen handbereik, maar Oirschot heeft diverse kerkelijke en wereldlijke monumenten zoals het Oude Raadhuis, wat in 1513 is gebouwd. Maar ook zijn er diverse musea in de plaats te vinden. Oirschot wordt door verschillende natuurlandschappen omringd waaronder het landschapsreservaat De Mortelen. Oirschot is met de auto bereikbaar via de autosnelweg A58 en met het Openbaar Vervoer (OV) via diverse buslijnen (141-142, 144 en 299).

Meer informatie over glasvezel in Oirschot

Zakelijk glasvezel

IP Visie levert in Oirschot uitsluitend zakelijke glasvezelaansluitingen over de netwerken van KPN en Eurofiber. De eenmalige aansluitkosten zijn hierbij afhankelijk van de locatie van uw pand en de afstand tot de glasvezel infrastructuur. De maandelijkse kosten worden bepaald door de huur van de glasvezel access, gewenste bandbreedte voor internet en looptijd van het contract.

Glasvezel voor particulieren

In Oirschot zijn een tweetal particuliere glasvezel initiatieven actief, namelijk OirschotGlas (onderdeel van de coöperatie KempenGlas) en Tennet. Beide initiatieven hebben een aanvraag ingediend bij het Breedbandfonds Noord-Brabant, die gehonoreerd is. Er is afgesproken met de BOM dat de initiatieven geen overlappende adressen zullen hebben om op die manier onduidelijkheid en dubbele aansluitingen te voorkomen. De gemeenteraad van Oirschot heeft een aantal uitgangspunten vastgelegd voor de realisatie van een breedbandnetwerk waarbij duidelijk is aangegeven dat primair wordt ingezet op een open glasvezel infrastructuur, maar dat het realiseren van een glasvezelnetwerk geen kerntaak van de gemeente is. In het buitengebied tussen Oirschot en Boxtel zal Glasbuiten een netwerk aanleggen en exploiteren.