+31 76 - 5331331

Glasvezel Nuenen

In Nuenen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Nuenen is onderdeel van de Brainport-regio. Nuenen beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor het voor bedrijven mogelijk is om vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Nuenen die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Nuenen

Het internet in Nederland heeft een aantal mijlpalen gekend. Nuenen is daar zeker één van! In 2005 van Nuenen dé eerste gemeente die werd aangesloten op het glasvezelnetwerk, waarmee de bewoners van Nuenen gebruik konden maken van supersnel internet. Na Nuenen werden al snel meerdere gemeenten in Nederland voorzien van een glasvezelverbinding. Daarnaast heeft de glasvezelverbinding in Nuenen gezorgd voor veel bijzondere initiatieven geleid.

Bedrijven in Nuenen kunnen zich ook aansluiten bij de Coöperatie Glascompagnie Nuenen (CGN), die vooral actief is op bedrijventerrein Eeneind en verwacht om ook bedrijven aan De Pinckart, Berkenbos en de Spegelt in Nuenen aan te kunnen sluiten.

Delen van Zakelijk glasvezel

Het is mogelijk om de kosten van een glasvezel verbinding te delen met andere partijen. Dit is mogelijk wanneer alle partijen waarmee de glasvezelverbinding gedeeld wordt in hetzelfde bedrijfspand gevestigd zijn. Een hoofdcontractant zal verantwoordelijk zijn voor de fysieke glasvezel access en betaald tevens hiervoor de eenmalige/maandelijkse kosten. Het is gebruikelijk dat deze kosten door de hoofdcontractant worden doorgerekend aan de overige partijen. Om privacy te garanderen worden alle diensten afgeschermd van de overige partijen.

Levertijd van Zakelijk Glasvezel in Nuenen

In Nuenen bedraagt de levertijd van een nieuwe glasvezelaansluiting gemiddeld 3 tot 4 maanden. Reden voor deze doorlooptijd is dat er bij het realiseren van een nieuwe glasvezelaansluiting een hoop komt kijken. Een oplevering is uitgewerkt in ongeveer 20 deelprocessen en kent verscheidene vertragende factoren. U kunt hierbij denken aan zaken als vorst, de bouwvak, het aanvragen van gemeentelijke vergunningen, obstakels op de route (snel-/waterwegen) en meer...