Glasvezel Nuenen

In Nuenen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Nuenen is onderdeel van de Brainport-regio en beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor het voor bedrijven mogelijk is om vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Nuenen

Het internet in Nederland heeft een aantal mijlpalen gekend. Nuenen is daar zeker één van! In 2005 was Nuenen dé eerste gemeente die werd aangesloten op het glasvezelnetwerk, hiermee konden de inwoners van Nuenen eindelijk gebruik maken van razendsnel internet.

Bedrijven in Nuenen kunnen zich ook aansluiten bij de Coöperatie Glascompagnie Nuenen (CGN), dat vooral actief is op bedrijventerrein Eeneind. CGN verwacht ook om bedrijven aan De Pinckart, Berkenbos en de Spegelt aan te kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Nuenen

In Nuenen zijn twee bedrijventerreinen. Op beide bedrijventerreinen ligt sinds 2017 een glasvezelnetwerk, waardoor bedrijven eenvoudig aangesloten kunnen worden.

Eeneind

Bedrijventerrein Eeneind beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk worden aangesloten.

Berkenbos

Op bedrijventerrein Berkenbos ligt ook een glasvezelnetwerk. Op het gehele terrein zijn er glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor aansluitingen eenvoudig gerealiseerd kunnen worden.

Delen van een glasvezel aansluiting

Het is mogelijk om de kosten van een glasvezel verbinding te delen met andere partijen. Dit is mogelijk wanneer alle partijen waarmee de glasvezelverbinding gedeeld wordt in hetzelfde bedrijfspand gevestigd zijn. Een hoofdcontractant zal verantwoordelijk zijn voor de fysieke glasvezel access en betaald tevens hiervoor de eenmalige/maandelijkse kosten. Het is gebruikelijk dat deze kosten door de hoofdcontractant worden doorgerekend aan de overige partijen.