Glasvezel Nijmegen

In Nijmegen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Nijmegen beschikt over een uitgebreide infrastructuur als het gaat om glasvezel. Bedrijven kunnen hierdoor bijna overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Nijmegen

Nijmegen beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur, die is opgebouwd vanuit de centrale aan de Staringstraat. Hier starten meerdere glasvezelringen die naar de diverse wijken en bedrijventerreinen lopen. Dit zorgt er voor dat ondernemers vrijwel overal in Nijmegen snelle internet verbindingen kunnen realiseren.

glasvezel in Nijmegen

Glasvezel op diverse bedrijventerreinen

Nijmegen beschikt over een aantal bedrijventerreinen. Op al deze bedrijventerreinen kunnen bedrijven aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Glasvezel is zeer geschikt voor allerlei toepassingen, mede doordat glasvezel aansluitingen modulair van opbouw zijn.

Bijsterhuizen

Het bedrijventerrein Bijsterhuizen beschikt al geruime tijd over een glasvezelnetwerk. In alle straten van dit terrein (zowel Bijsterhuizen-Noord als Bijsterhuizen-Zuid) liggen buizen en vezels, zodat overal eenvoudig aansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Kerkenbos

Ook op bedrijventerrein Kerkenbos is het mogelijk om gebruik te maken van glasvezel om zo over een snelle internet verbinding te beschikken.

Overige locaties in Nijmegen

Naast de grote bedrijventerreinen kennen ook diverse andere locaties in Nijmegen uitstekende mogelijkheden voor glasvezel verbindingen. Zo zijn er ook goede voorzieningen op de Brabantse Poort, Noordkanaalhaven, Van Rosenburgweg, Oostkanaalhaven, Westkanaaldijk, Winkelsteeg, Wijchenseweg, De Grift, Lindenholt en Tradeparc Nijmegen.

Glasvezel in de rest van de stad

Naast de reeds genoemde typische bedrijfslocaties zijn er ook mogelijkheden in de diverse wijken van Nijmegen en de binnenstad. Zo kunnen bedrijven die gevestigd zijn in het Willemskwartier, Dukenburg en Altrade een glasvezelaansluiting bestellen als zij daar behoefte aan hebben.

TeleMANN ring

Met de aanwezigheid van de Radboud Universiteit is Nijmegen een echte kennisstad. De universiteit is ook het startpunt van de TeleMANN ring die door Nijmegen loopt. Het is een glasvezelnetwerk speciaal voor non-profit instellingen en beschikt over een eigen marktplaats, bekend onder de naam NIJMEX.