Glasvezel Nijmegen

In Nijmegen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Nijmegen beschikt over een uitgebreide infrastructuur als het gaat om glasvezel. Bedrijven kunnen hierdoor bijna overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Nijmegen

Nijmegen beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur, die is opgebouwd vanuit de centrale aan de Staringstraat. Hier starten meerdere glasvezelringen die naar de diverse wijken en bedrijventerreinen lopen. Dit zorgt er voor dat ondernemers vrijwel overal in Nijmegen snelle internet verbindingen kunnen realiseren.

Naast de centrale in de binnenstad, kent Nijmegen nog andere centrales die een belangrijke rol spelen op het gebied van glasvezel voor Nijmegen en directe omgeving. Aan de Meijhorst in de wijk Dukenburg staat een belangrijke telefooncentrale. Verder staan er nog centrales aan de Heidevenstraat, Vlietstraat en Stationsstraat. Allemaal spelen ze een ondersteunende rol voor hun directe omgeving en zorgen ze ervoor dat afstanden voor panden in de omgeving korter worden waardoor de mogelijkheden toenemen. Zeker voor ADSL, SDSL en VDSL verbindingen is dat van cruciaal belang. De afstand van uw pand tot de dichtstbijzijnde centrale bepaalt de uiteindelijke capaciteit van de lijn. Voor glasvezel spelen afstanden tussen locaties geen enkele rol van betekenis. Ongeacht de afstand kunnen we snelheden garanderen tot een maximum van 1 Gigabit per seconde over een standaard door ons geleverde aansluiting. Op verzoek kunnen zelfs snellere verbindingen over glasvezel worden geleverd. Dit is altijd maatwerk

Aanleg glasvezel in Nijmegen

Glasvezel op diverse bedrijventerreinen in Nijmegen

Nijmegen beschikt over een aantal bedrijventerreinen. Op al deze bedrijventerreinen kunnen bedrijven aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Glasvezel is zeer geschikt voor allerlei toepassingen, mede doordat glasvezel aansluitingen modulair van opbouw zijn.

Bijsterhuizen

Het bedrijventerrein Bijsterhuizen beschikt al geruime tijd over een glasvezelnetwerk. In alle straten van dit terrein (zowel Bijsterhuizen-Noord als Bijsterhuizen-Zuid) liggen buizen en vezels, zodat overal eenvoudig aansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Bijsterhuizen ligt strategisch aan de A73 tussen Nijmegen en Wijchen en is veruit het grootste bedrijventerrein in de provincie Gelderland met een oppervlakte van meer dan 160 ha.

Kerkenbos

Ook op bedrijventerrein Kerkenbos is het mogelijk om gebruik te maken van glasvezel om zo over een snelle internet verbinding te beschikken.

Overige locaties in Nijmegen

Naast de grote bedrijventerreinen kennen ook diverse andere locaties in Nijmegen uitstekende mogelijkheden voor glasvezel verbindingen. Zo zijn er ook goede voorzieningen op de Brabantse Poort, Noordkanaalhaven, Van Rosenburgweg, Oostkanaalhaven, Westkanaaldijk, Winkelsteeg, Wijchenseweg, De Grift, Lindenholt en Tradeparc Nijmegen.

Glasvezel in de rest van de stad

Naast de reeds genoemde typische bedrijfslocaties zijn er ook mogelijkheden in de diverse wijken van Nijmegen en de binnenstad. Zo kunnen bedrijven die gevestigd zijn in het Willemskwartier, Dukenburg en Altrade een glasvezelaansluiting bestellen als zij daar behoefte aan hebben.

Bewust ruimtegebruik Nijmegen

Nijmegen gaat bewust om met de beschikbare ruimte, ook met de invulling van bedrijventerreinen. Al aan het begin van de eenentwintigste eeuw ontwikkelde gemeente Nijmegen een andere visie op het zorgvuldig en duurzaam ruimtegebruik om op die manier de aantrekkelijkheid van Nijmegen als vestigingsstad te behouden. Bij dit zuinig en zorgvuldig ruimtegebruik is tevens aandacht voor het aanleggen of doortrekken van de glasvezelinfrastructuur zodat nog meer bedrijven en organisaties kunnen profiteren van glasvezel.

Glasvezel in Nijmeegse parken

Nijmegen huisvest misschien wel het meest bekende park van Nederland, sinds Frank Boeijen een lied over het Kronenburgpark schreef. Het Kronenburgpark is gebouwd op zeven heuvelen en geeft door deze ligging een uniek uitzicht op de stad. Minder bekende parken in Nijmegen, maar zeker ook mooi, zijn het Vlakhofpark en het Goffertpark. Het Goffertpark is met 80 hectare het grootste park van Nijmegen. Hier ligt ook stadion De Goffert waar voetbalclub NEC speelt en waar regelmatig concerten en evenementen worden georganiseerd. De glasvezelinfrastructuur rond de Goffert zorgt voor goed functionerende netwerken met een dusdanige capaciteit voor intensief piekgebruik.

Bedrijvigheid in Nijmegen

Met de aanwezigheid van de Radboud Universiteit is Nijmegen een echte kennisstad. Gemeente Nijmegen investeert in de kenniseconomie, wat Nijmegen aantrekkelijk maakt voor innovatie. De randvoorwaarden voor startups zijn aanwezig. Uit de innovatiebarometer 2016 (bron: site van gemeente Nijmegen, onderdeel ondernemers) laat zien dat de investeringen van gemeente Nijmegen samen met partners effect hebben. Zo groeit het aantal arbeidsplaatsen. De Nijmeegse topsectoren zijn: Energie & Milieu Technologie, Halfgeleiders & Technologie en Health. Daarnaast profileert Nijmegen zich als de stad voor creatieve ondernemers.