+31 76 - 5331331

Glasvezel Nijmegen

Overal in Nijmegen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Nijmegen beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur, die is opgebouwd vanuit de centrale aan de Staringstraat in het centrum. Hier starten diverse glasvezelringen die naar de diverse wijken en bedrijventerreinen lopen. Dit zorgt er voor dat ondernemers vrijwel overal in Nijmegen snelle internet verbindingen kunnen realiseren.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Nijmegen die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Over Nijmegen

Nijmegen ligt in Gelderland aan de rivier de Waal, vlak bij de grens met Duitsland. De Waalbrug, een boogbrug die al sinds 1936 in gebruik is, verbindt het centrum van de oudste stad van Nederland met Lent, onderdeel van gemeente Nijmegen. De Waalbrug, met een lengte van 604 meter, is gezichtsbepalend voor wie Nijmegen bezoekt. Bijvoorbeeld tijdens de vierdaagse van Nijmegen, een begrip in Nederland en ver daarbuiten. In 2016 is de honderdste editie van deze vierdaagse. Zo´n 42.000 lopers doen aan deze langafstandsmars mee. Het evenement van deze omvang doet een groot beroep op de netwerken. De aanwezigheid van een omvangrijk glasvezelnetwerk zorgt dat, ook bij calamiteiten en intensief gebruik van internet, het netwerk blijft functioneren.

Glasvezel infrastructuur in Nijmegen

Naast de centrale in de binnenstad, kent Nijmegen nog andere centrales die een belangrijke rol spelen op het gebied van glasvezel voor Nijmegen en directe omgeving. Aan de Meijhorst in de wijk Dukenburg staat een belangrijke telefooncentrale. Verder staan er nog centrales aan de Heidevenstraat, Vlietstraat en Stationsstraat. Allemaal spelen ze een ondersteunende rol voor hun directe omgeving en zorgen ze ervoor dat afstanden voor panden in de omgeving korter worden waardoor de mogelijkheden toenemen. Zeker voor ADSL, SDSL en VDSL verbindingen is dat van cruciaal belang. De afstand van uw pand tot de dichtstbijzijnde centrale bepaalt de uiteindelijke capaciteit van de lijn. Voor glasvezel spelen afstanden tussen locaties geen enkele rol van betekenis. Ongeacht de afstand kunnen we snelheden garanderen tot een maximum van 1 Gigabit per seconde over een standaard door ons geleverde aansluiting. Op verzoek kunnen zelfs snellere verbindingen over glasvezel worden geleverd. Dit is altijd maatwerk

Bewust ruimtegebruik Nijmegen

Nijmegen gaat bewust om met de beschikbare ruimte, ook met de invulling van bedrijventerreinen. Al aan het begin van de eenentwintigste eeuw ontwikkelde gemeente Nijmegen een andere visie op het zorgvuldig en duurzaam ruimtegebruik om op die manier de aantrekkelijkheid van Nijmegen als vestigingsstad te behouden. Bij dit zuinig en zorgvuldig ruimtegebruik is tevens aandacht voor het aanleggen of doortrekken van de glasvezelinfrastructuur zodat nog meer bedrijven en organisaties kunnen profiteren van glasvezel.

Glasvezel in Nijmeegse parken

Nijmegen huisvest misschien wel het meest bekende park van Nederland, sinds Frank Boeijen een lied over het Kronenburgpark schreef. Het Kronenburgpark is gebouwd op zeven heuvelen en geeft door deze ligging een uniek uitzicht op de stad. Minder bekende parken in Nijmegen, maar zeker ook mooi, zijn het Vlakhofpark en het Goffertpark. Het Goffertpark is met 80 hectare het grootste park van Nijmegen. Hier ligt ook stadion De Goffert waar voetbalclub NEC speelt en waar regelmatig concerten en evenementen worden georganiseerd. De glasvezelinfrastructuur rond de Goffert zorgt voor goed functionerende netwerken met een dusdanige capaciteit voor intensief piekgebruik.

Bedrijvigheid in Nijmegen

Met de aanwezigheid van de Radboud Universiteit is Nijmegen een echte kennisstad. Gemeente Nijmegen investeert in de kenniseconomie, wat Nijmegen aantrekkelijk maakt voor innovatie. De randvoorwaarden voor startups zijn aanwezig. Uit de innovatiebarometer 2016 (bron: site van gemeente Nijmegen, onderdeel ondernemers) laat zien dat de investeringen van gemeente Nijmegen samen met partners effect hebben. Zo groeit het aantal arbeidsplaatsen. De Nijmeegse topsectoren zijn: Energie & Milieu Technologie, Halfgeleiders & Technologie en Health. Daarnaast profileert Nijmegen zich als de stad voor creatieve ondernemers.

Glasvezeltarieven in Nijmegen

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk in Nijmegen krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de Glasvezel Postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.

Levertijd van Zakelijk Glasvezel in Nijmegen

Om een nieuwe glasvezelaansluiting te laten realisren dient u rekening te houden met een levertijd van 3 tot 4 maanden. Reden hiervoor is dat er een hoop komt kijken bij het realiseren van een nieuwe glasvezelaansluiting in Nijmegen. Dit opleveringsproces is uitgewerkt in zo'n 20 deelprocessen en kent verscheidene vertragende factoren. Denk hierbij aan zaken als vorst, bouwvak, obstakels op de route (snel- / waterwegen), aanvragen van gemeentelijke vergunningen en meer...