Glasvezel Muiden

In Muiden zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Muiden beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, bedrijven kunnen hierdoor vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Bedrijventerrein de Krijgsman

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Muiden die gevestigd zijn op bedrijventerrein de Krijgsman.

Het kiezen van een glasvezelrouter

Om van glasvezel gebruik te kunnen maken is het een vereiste dat u beschikt over een glasvezelrouter. Bij IP Visie is het mogelijk om een Managed router af te nemen, zodat u zonder zorgen van uw glasvezelverbinding kunt genieten. Daarnaast is er uiteraard ook de mogelijkheid om zelf voor een geschikte glasvezelrouter te zorgen.

  • Managed router: Wanneer u een Managed router afneemt, dan blijft de glasvezelrouter eigendom van IP Visie. Bij een Managed Router heeft u zelf geen toegang tot de router en is er ook niet de mogelijkheid om de standaardinstellingen aan te passen. IP Visie is verantwoordelijk voor een correcte werking van de router en zal deze dan ook voor u installeren en beheren. Bij defecten wordt de apparatuur zonder extra kosten vervangen.

  • Routerloos: Het afnemen van een Managed router bij IP Visie is geen verplichting. Wanneer u zelf voor een geschikte glasvezelrouter wilt zorgen, dan is dit mogelijk. Wanneer u ervoor kiest om zelf een lrouter aan te leveren, dan bent u ook verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de router. Let er bij het selecteren van een glasvezelrouter op dat deze voldoet aan een aantal specificaties.

Overige mogelijkheden

Naast aantrekkelijke mogelijkheden voor glasvezel zijn er ook gunstige omstandigheden voor het leveren van Ethernet over Koper en VDSL verbindingen. Onlangs zijn er in Muiden diverse straatkasten aangesloten op het glasvezelnetwerk met als doel om snelle VDSL verbindingen te kunnen leveren.


Muiden maakt onderdeel uit van de gemeente Gooise Meren