+31 76 - 5331331

Glasvezel Ruygenhil in Melissant

Op het bedrijventerrein Ruygenhil in Melissant is het voor bedrijven mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. De kosten zijn afhankelijk van de gewenste bandbreedte voor internet, afstand tot de glasvezel infrastructuur en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Deel uw glasvezelverbinding

Het is mogelijk om een zakelijke glasvezelverbinding te delen. Door een glasvezelverbinding te delen met een anderen kan bespaard worden op de kosten. Om echter een glasvezelverbinding te kunnen delen, is het noodzakelijk dat alle partijen gevestigd zijn in hetzelfde bedrijfspand. Een enkele partij zal aangesteld worden als de hoofdcontractant. De hoofdcontractant is verantwoordelijk voor de glasvezel-access en voor het betalen van een eenmalige aansluitkosten/maandelijkse kosten. Het is gebruikelijk dat de hoofdcontractant deze kosten doorrekent naar de overige partijen. Iedere partij kan direct bij IP Visie zijn gewenste diensten afnemen, waarvoor iedere partij individueel gefactureerd zal worden. Diensten die worden afgenomen staan los van elkaar en zijn afgeschermd van de overige partijen.

Glasvezelrouter

Om gebruik te kunnen maken van een glasvezelverbinding, zult u moeten beschikken over een glasvezelrouter. Indien gewenst kan IP Visie deze routers leveren en installeren. Tijdens het opgeven van de glasvezelrouter in de aanvraag voor Zakelijk Glasvezel heeft u een drietal keuzes.

  • Kooprouter: Een kooprouter houdt in dat u tegen een eenmalig bedrag eigenaar wordt van de glasvezelrouter. Hierbij bent u zelf verantwoordelijk voor het correct functioneren van de router. Een kooprouter wordt in werkende staat met standaardinstellingen opgeleverd, die u indien gewenst kunt aanpassen.
  • Managed router: Voor een managed router betaalt u een maandelijks bedrag voor het gebruik van de router. Deze router blijft eigendom van KPN. Tevens is KPN ook verantwoordelijk voor de juiste werking van de router en krijgt u geen toegang tot het apparaat om standaardinstellingen aan te passen.
  • Routerloos: Een kooprouter of een managed glasvezelrouter afnemen is geen verplichting. Indien uw systeembeheerder een glasvezelrouter wilt/kan aanleveren, dan is dit gewoon mogelijk. Houdt er echter wel rekening mee dat er bepaalde eisen zijn verbonden aan een glasvezelrouter. Geef deze eisen aan uw systeembeheerder door.