Glasvezel Meer (België)

In Meer in België is het voor bedrijven op de Transportzone Meer mogelijk om op het Nederlandse glasvezel netwerk aangesloten te worden. Doordat het glasvezel netwerk op de Transportzone Meer grensoverschrijdend is kunnen bedrijven toch tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezelmogelijkheden op de Transportzone Meer in België

Bedrijven die op de Transportzone Meer in België gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om op het Nederlandse glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Dit netwerk is een van de eerste grensoverschrijdende glasvezelnetwerken tussen Nederland en België en is in 2008 gerealiseerd na een intensieve samenwerking tussen KPN, de gemeente Breda en de gemeente Hoogstraten in België. Dankzij dit glasvezelnetwerk is het voor bedrijven die op de Transportzone Meer gevestigd zijn toch mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden te beschikken over een zakelijke glasvezelaansluiting.

Voordelen van Zakelijk Glasvezel

De voordelen van een glasvezelaansluiting maakt het voor bedrijven een interessante keuze. Op glasvezel kunnen uitermate hoge internetsnelheden gehaald worden, 1.000 Mbit/s of zelfs hoger op aanvraag. Daarbij geldt ook dat glasvezelverbindingen een gelijke uploadsnelheden hebben als downloadsnelheden. Het is mogelijk om meerdere diensten af te nemen over een zakelijk glasvezelverbinding. Zo kunt u alle overige lijnen opzeggen omdat u niet langer meerdere lijnen nodig heeft. Naast dit zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan een glasvezelverbinding.

Glasvezelcontract afsluiten op de Transportzone Meer in België

Bij IP Visie kent een drietal contracttermijnen voor Zakelijk Glasvezel. Zo is het mogelijk om een 1-jarig, 3-jarig of 5-jarig contract af te sluiten. Wanneer u een contract doet afsluiten met een langere looptijd, dan kunt u vaak profiteren van een aantrekkelijker tarief voor zowel de eenmalige als de maandelijkse kosten. Zodra de initiële contractduur is verstreken, dan zijn er uiteraard mogelijkheden om het contract te verlengen voor wederom een periode van 1, 3 of 5 jaar. Indien u het contract niet wilt verlengen, dan zal de glasvezelverbinding maandelijks opzegbaar zijn. De tarieven die in het oorspronkelijke contract zijn afgesproken blijven dan geldig.

VoIP bellen via uw zakelijke glasvezelverbinding

Naast snel internet is het met een zakelijke glasvezelverbinding ook mogelijk om op een veilige- en betrouwbare manier te telefoneren. De data- en telefonie worden dan gescheiden van elkaar over de glasvezelverbinding getransporteerd. Wanneer u via uw zakelijke glasvezelverbinding doet telefoneren, dan wordt hiervoor gebruik gemaakt van de techniek Voice over IP (VoIP). Bij IP Visie zijn er een tweetal VoIP-diensten waaruit u een keuze kunt maken. Zo is er de mogelijkheid om uw huidige telefooncentrale op locatie op het IP-netwerk aan te sluiten met behulp van een SIP Trunk. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de functionaliteiten van een geavanceerde telefooncentrale te huren met Hosted Telefonie.