Glasvezel Marum

In Marum zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Marum beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal de mogelijkheid hebben om tegen aantrekkelijke condities een razendsnelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Zakelijk Glasvezel in Marum

Marum heeft een eigen glasvezelinfrastructuur die in 2012 is aangelegd. Het middelpunt van dit glasvezelnetwerk wordt gevormd door de centrale aan de Sportlaan. Vanuit deze centrale vertrekken er diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen, waardoor er van goede breedbandvoorzieningen gebruik gemaakt kan worden.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Marum

In Marum zijn er drie bedrijventerreinen. Al deze bedrijventerreinen bieden mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Een zakelijke glasvezelverbinding is uiterst betrouwbaar en stabiel. Bedrijven die al naar glasvezel zijn overgestapt beamen dat zij vrijwel nooit last hebben van storingen en-/of onderbrekingen.

De Hoek

Op bedrijventerrein De Hoek zijn er mogelijkheden voor bedrijven om op individuele basis op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. De Hoek ligt aan de zuidzijde van de autosnelweg A7 en is met een oppervlakte van 12 hectare het grootste bedrijventerrein van Marum.

De Poort

Op bedrijventerrein De Poort zijn er ook mogelijkheden voor bedrijven om van Zakelijk Glasvezel gebruik te maken om zo over een razendsnelle internetverbinding te beschikken. Bedrijventerrein De Poort bestaat uit de gedeelten De Poort I en De Poort II.

Marumerlage

Op bedrijventerrein Marumerlage is er momenteel een glasvezelnetwerk in aanleg. Zodra dit netwerk gerealiseerd is kunnen alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn tegen aantrekkelijke voorwaarden worden aangesloten om zo ook over razendsnel internet te beschikken.

Zakelijk Glasvezel delen in Marum

Het is mogelijk om op de kosten van een glasvezelaansluiting te besparen door een glasvezelverbinding te delen met een andere partij. Hiervoor is het echter wel van belang dat alle deelnemende partijen zijn gevestigd in hetzelfde bedrijfspand. Er dient een partij aangesteld te worden als hoofdcontractant die verantwoordelijk voor de glasvezelverbinding zal zijn. De hoofdcontractant betaalt ook de eenmalige- en maandelijkse kosten van de glasvezelverbinding, maar het is gebruikelijk dat deze kosten door de hoofdcontractant worden doorgerekend naar de overige partijen. Iedere partij heeft de mogelijkheid om een eigen dienstenpakket rechtstreeks bij IP Visie af te nemen, iedere partij zal hiervoor individueel worden gefactureerd. Alle afgenomen diensten per partij staan los van elkaar, dit houdt in dat andere partijen geen toegang zullen hebben tot uw dienstenpakket.


Marum maakt onderdeel uit van de gemeente Westerkwartier