Glasvezel Marum

In Marum zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Marum beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal de mogelijkheid hebben om tegen aantrekkelijke condities een razendsnelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Zakelijk Glasvezel in Marum

Marum heeft een eigen glasvezelinfrastructuur die in 2012 is aangelegd. Het middelpunt van dit glasvezelnetwerk wordt gevormd door de centrale aan de Sportlaan. Vanuit deze centrale vertrekken er diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen, waardoor er van goede breedbandvoorzieningen gebruik gemaakt kan worden.

Bedrijventerreinen in Marum

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Marum, die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

  • De Hoek
  • De Poort
  • Marumerlage

Zakelijk Glasvezel delen in Marum

Het is mogelijk om op de kosten van een glasvezelaansluiting te besparen door een glasvezelverbinding te delen met een andere partij. Hiervoor is het echter wel van belang dat alle deelnemende partijen zijn gevestigd in hetzelfde bedrijfspand. Er dient een partij aangesteld te worden als hoofdcontractant die verantwoordelijk voor de glasvezelverbinding zal zijn. De hoofdcontractant betaalt ook de eenmalige- en maandelijkse kosten van de glasvezelverbinding, maar het is gebruikelijk dat deze kosten door de hoofdcontractant worden doorgerekend naar de overige partijen. Iedere partij heeft de mogelijkheid om een eigen dienstenpakket rechtstreeks bij IP Visie af te nemen, iedere partij zal hiervoor individueel worden gefactureerd. Alle afgenomen diensten per partij staan los van elkaar, dit houdt in dat andere partijen geen toegang zullen hebben tot uw dienstenpakket.


Marum maakt onderdeel uit van de gemeente Westerkwartier