Glasvezel Maastricht

In Maastricht zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Maastricht beschikt over een uitstekende infrastructuur met als middelpunt de grote KPN centrale aan de Achter de Oude Minderbroeders.

Van hier lopen diverse glasvezelringen door de hele stad naar alle wijken en bedrijvenlocaties, zodat bedrijven vrijwel overal in de gemeente kunnen profiteren van gunstige condities voor breedband voorzieningen.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Maastricht die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Naast de centrale gelegen in het centrum van Maastricht zijn er nog enkele andere centrales die een belangrijke rol spelen in de telecom infrastructuur van de stad. De centrale aan de Ambyerstraat bijvoorbeeld bedient het oostelijk deel van Maastricht waaronder de wijken Heer en Amby. De overige centrales bedienen onder andere de wijken Belfort, Pottenberg, Brusselsepoort, Mariaberg, Daalhof en Hazendans.

Kosten van glasvezel in Maastricht

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezel infrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.

Voordelen glasvezel

Glasvezel kent veel voordelen. Als uw bedrijf is aangesloten op een glasvezel netwerk beschikt u over een enorm groeipad op het gebied van bandbreedte en diensten. Een glasvezelverbinding is ook vele male sneller dan ADSL, SDSL, VDSL of een kabelverbinding. Glasvezelverbindingen zijn per definitie symmetrisch. Dat betekent dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn. Samen met de hoge up-time van glasvezel verbindingen zorgt dat er voor dat glasvezel uitermate geschikt is voor allerlei toepassingen binnen uw bedrijf.

  • Sneller dan ADSL, SDSL, VDSL en kabel
  • Modulair en schaalbaar
  • Toekomstvast
  • Uiterst betrouwbaar