+31 76 - 5331331

Glasvezel Maastricht

In Maastricht zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Maastricht beschikt over een uitstekende infrastructuur met als middelpunt de centrale aan de Achter de Oude Minderbroeders. Vanaf hier lopen diverse glasvezelringen door de hele stad naar alle wijken en bedrijvenlocaties, zodat bedrijven vrijwel overal in de gemeente kunnen profiteren van gunstige condities voor breedband voorzieningen.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Maastricht die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezelmogelijkheden in Maastricht

Naast de centrale gelegen in het centrum van Maastricht zijn er nog enkele andere centrales die een belangrijke rol spelen in de telecom infrastructuur van de stad. De centrale aan de Ambyerstraat bijvoorbeeld bedient het oostelijk deel van Maastricht waaronder de wijken Heer en Amby. De overige centrales bedienen onder andere de wijken Belfort, Pottenberg, Brusselsepoort, Mariaberg, Daalhof en Hazendans.

Voordelen glasvezel

Glasvezel kent veel voordelen. Als uw bedrijf is aangesloten op een glasvezel netwerk beschikt u over een enorm groeipad op het gebied van bandbreedte en diensten. Een glasvezelverbinding is ook vele male sneller dan ADSL, SDSL, VDSL of een kabelverbinding. Glasvezelverbindingen zijn per definitie symmetrisch. Dat betekent dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn. Samen met de hoge up-time van glasvezel verbindingen zorgt dat er voor dat glasvezel uitermate geschikt is voor allerlei toepassingen binnen uw bedrijf.

  • Sneller dan ADSL, SDSL, VDSL en kabel
  • Modulair en schaalbaar
  • Toekomstvast
  • Uiterst betrouwbaar

Kosten van glasvezel in Maastricht

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezel infrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de Postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.

Levertijd Zakelijk Glasvezel in Maastricht

Zakelijk Glasvezel kent voor een nieuwe glasvezelaansluiting een levertijd van 3 tot 4 maanden. Dit komt omdat er bij het realiseren van de fysieke glasvezelaansluiting in Maastricht een hoop komt kijken. De oplevering bestaat uit ongeveer 20 deelprocessen en kent verscheidene oplevertijd vertragende factoren. U moet dan denken aan zaken als de bouwvak, obstakels op de route zoals snel- / waterwegen, vorst, nodige vergunningen en meer.

Aanleg glasvezel in Maastricht

Deel uw glasvezelverbinding in Maastricht

Een glasvezelverbinding is te delen met andere deelnemers, wanneer u de behoefte heeft om kosten te besparen. Alle deelnemers die meedoen aan deze constructie moeten gevestigd zijn hetzelfde fysieke pand Een van de deelnemers moet aangesteld worden als hoofdcontractant en betaald de fysieke verbinding (glasvezel access). Het is gebruikelijk (indien gewest) dat de hoofdcontractant gedeeltelijk de kosten van de glasvezel access doorrekent naar de andere partijen. Elke deelnemer neemt vervolgens hun eigen diensten af bij direct bij IP Visie, zij worden ook individueel gefactureerd. De diensten die elke partij afgenomen hebben staan los van elkaar, deze zijn voor andere deelnemers afgeschermd.