+31 76 - 5331331

Glasvezel Maastricht

In Maastricht zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Maastricht beschikt over een uitstekende infrastructuur met als middelpunt de centrale aan de Achter de Oude Minderbroeders. Vanaf hier lopen diverse glasvezelringen door de hele stad naar alle wijken en bedrijvenlocaties, zodat bedrijven vrijwel overal in de gemeente kunnen profiteren van gunstige condities voor breedband voorzieningen.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezelmogelijkheden in Maastricht

Naast de centrale gelegen in het centrum van Maastricht zijn er nog enkele andere centrales die een belangrijke rol spelen in de telecom infrastructuur van de stad. De centrale aan de Ambyerstraat bijvoorbeeld bedient het oostelijk deel van Maastricht waaronder de wijken Heer en Amby. De overige centrales bedienen onder andere de wijken Belfort, Pottenberg, Brusselsepoort, Mariaberg, Daalhof en Hazendans.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Maastricht

Maastricht beschikt over diverse bedrijventerreinen. Dankzij de diverse glasvezelringen die naar de bedrijventerreinen en wijken gaan zijn er op vrijwel alle bedrijventerreinen in Maastricht mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Daarnaast zijn alle bedrijventerreinen in Maastricht aangesloten bij een centraal parkmanagement.

Beatrixhaven

De Beatrixhaven is met een oppervlakte van ruim 220 hectare hét grootste bedrijventerrein van Zuid-Limburg en kent een directe aansluiting op de snelwegen A2 en de A79. Daarnaast beschikt de Beatrixhaven over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die in de straten van dit enorme bedrijventerrein zijn gevestigd kunnen hierdoor eenvoudig beschikken over een razendsnelle internetverbinding via Zakelijk Glasvezel.

Bosscherveld

Op bedrijventerrein Bosscherveld zijn er ook mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Maastricht, zodat bedrijven kunnen beschikken over een snelle internetaansluiting.

Maastricht Airport

Vrijwel direct naast Maastricht Airport ligt het bedrijventerrein Aviation Valley. Dit bedrijventerrein beschikt over een oppervlakte van 55 hectare. Een van de onderdelen in het basispakket van het parkmanagement op dit bedrijventerrein is een glasvezelaansluiting. Hierdoor zijn er vrijwel overal op het bedrijventerrein glasvezelvoorzieningen aanwezig. Voor bedrijven zijn er volop mogelijkheden om tegen aantrekkelijke voorwaarden gebruik te maken van Zakelijk Glasvezel.

Scharn-Noord

Op bedrijventerrein Scharn-Noord is er ook een glasvezelnetwerk aangelegd. Hierdoor kunnen alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn eenvoudig aangesloten worden op dit netwerk.

Voordelen glasvezel

Glasvezel kent veel voordelen. Als uw bedrijf is aangesloten op een glasvezel netwerk beschikt u over een enorm groeipad op het gebied van bandbreedte en diensten. Een glasvezelverbinding is ook vele male sneller dan ADSL, SDSL, VDSL of een kabelverbinding. Glasvezelverbindingen zijn per definitie symmetrisch. Dat betekent dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn. Samen met de hoge up-time van glasvezel verbindingen zorgt dat er voor dat glasvezel uitermate geschikt is voor allerlei toepassingen binnen uw bedrijf.

  • Sneller dan ADSL, SDSL, VDSL en kabel
  • Modulair en schaalbaar
  • Toekomstvast
  • Uiterst betrouwbaar

Kosten van glasvezel in Maastricht

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezel infrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur.

Aanleg glasvezel in Maastricht