Glasvezel Maastricht

In Maastricht zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Maastricht beschikt over een uitstekende infrastructuur met als middelpunt de centrale aan de Achter de Oude Minderbroeders. Vanaf hier lopen diverse glasvezelringen door de hele stad naar alle wijken en bedrijvenlocaties.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezelmogelijkheden in Maastricht

Naast de centrale gelegen in het centrum van Maastricht zijn er nog enkele andere centrales die een belangrijke rol spelen in de telecom infrastructuur van de stad. De centrale aan de Ambyerstraat bijvoorbeeld bedient het oostelijk deel van Maastricht waaronder de wijken Heer en Amby. De overige centrales bedienen onder andere de wijken Belfort, Pottenberg, Brusselsepoort, Mariaberg, Daalhof en Hazendans.

Aanleg glasvezel in Maastricht

Glasvezel op bedrijventerreinen in Maastricht

Maastricht beschikt over diverse bedrijventerreinen. Dankzij de diverse glasvezelringen die naar de bedrijventerreinen en wijken gaan zijn er op vrijwel alle bedrijventerreinen in Maastricht mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.

Beatrixhaven

Beatrixhaven is het grootste bedrijventerrein van Zuid-Limburg en beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die in de straten van dit enorme bedrijventerrein zijn gevestigd kunnen hierdoor eenvoudig beschikken over een razendsnelle internetverbinding via glasvezel.

Bosscherveld

Op bedrijventerrein Bosscherveld zijn er ook mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk, zodat bedrijven kunnen beschikken over een snelle internetaansluiting.

Scharn-Noord

Op bedrijventerrein Scharn-Noord is er ook een glasvezelnetwerk aangelegd. Hierdoor kunnen alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn eenvoudig aangesloten worden op dit netwerk.

Datacenter op Maastricht Airport

Op Maastricht Airport bevindt zich het Engie datacenter, tegenwoordig bekend onder de naam EQUANS. Bedrijven die rackspace hebben gehuurd in dit datacenter kunnen wij voorzien van snel internet. Snelheden worden geleverd van 100 Mbps tot 10 Gbps.