Glasvezel Maastricht

In Maastricht zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Maastricht beschikt over een uitstekende infrastructuur met als middelpunt de centrale aan de Achter de Oude Minderbroeders. Vanaf hier lopen diverse glasvezelringen door de hele stad naar alle wijken en bedrijvenlocaties, zodat bedrijven vrijwel overal in de gemeente kunnen profiteren van gunstige condities voor breedband voorzieningen.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezelmogelijkheden in Maastricht

Naast de centrale gelegen in het centrum van Maastricht zijn er nog enkele andere centrales die een belangrijke rol spelen in de telecom infrastructuur van de stad. De centrale aan de Ambyerstraat bijvoorbeeld bedient het oostelijk deel van Maastricht waaronder de wijken Heer en Amby. De overige centrales bedienen onder andere de wijken Belfort, Pottenberg, Brusselsepoort, Mariaberg, Daalhof en Hazendans.

Aanleg glasvezel in Maastricht

Glasvezel op bedrijventerreinen in Maastricht

Maastricht beschikt over diverse bedrijventerreinen. Dankzij de diverse glasvezelringen die naar de bedrijventerreinen en wijken gaan zijn er op vrijwel alle bedrijventerreinen in Maastricht mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Daarnaast zijn alle bedrijventerreinen in Maastricht aangesloten bij een centraal parkmanagement.

Beatrixhaven

De Beatrixhaven is met een oppervlakte van ruim 220 hectare hét grootste bedrijventerrein van Zuid-Limburg en kent een directe aansluiting op de snelwegen A2 en de A79. Daarnaast beschikt de Beatrixhaven over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die in de straten van dit enorme bedrijventerrein zijn gevestigd kunnen hierdoor eenvoudig beschikken over een razendsnelle internetverbinding via Zakelijk Glasvezel.

Bosscherveld

Op bedrijventerrein Bosscherveld zijn er ook mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Maastricht, zodat bedrijven kunnen beschikken over een snelle internetaansluiting.

Maastricht Airport

Vrijwel direct naast Maastricht Airport ligt het bedrijventerrein Aviation Valley. Dit bedrijventerrein beschikt over een oppervlakte van 55 hectare. Een van de onderdelen in het basispakket van het parkmanagement op dit bedrijventerrein is een glasvezelaansluiting. Hierdoor zijn er vrijwel overal op het bedrijventerrein glasvezelvoorzieningen aanwezig. Voor bedrijven zijn er volop mogelijkheden om tegen aantrekkelijke voorwaarden gebruik te maken van Zakelijk Glasvezel.

Scharn-Noord

Op bedrijventerrein Scharn-Noord is er ook een glasvezelnetwerk aangelegd. Hierdoor kunnen alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn eenvoudig aangesloten worden op dit netwerk.