+31 76 - 5331331

Glasvezel Maarssen

In Maarssen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Maarssen beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven bijna overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet verbinding kunnen realiseren.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Maarssen

Op 3 september 2019 is begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Maarssen. Het glasvezelnetwerk van Maarssen wordt straat voor straat aangelegd waarbij ruim 12.000 aansluitingen gerealiseerd zullen worden. Naar verwachting is het gehele netwerk rond de zomer van 2020 afgerond en kunnen eind 2019 de eerste aansluitingen gebruikt worden. De wijkcentrale aan de Straatweg zal het middelpunt van het glasvezelnetwerk worden. Hiervandaan zullen verschillende glasvezelringen vertrekken naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen zodat zowel particulieren als bedrijven in Maarssen van goede breedbandvoorzieningen gebruik kunnen maken.

Bedrijventerreinen in Maarssen

In Maarssen zijn twee bedrijventerreinen. Op beide terreinen zijn er mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.

Maarssenbroek

Op het industrieterrein Maarssenbroek zijn mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.

Bisonspoor

Bedrijventerrein Bisonspoor beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten worden.

Voordelen Zakelijk Glasvezel

Glasvezel voor bedrijven heeft veel voordelen. Naast het feit dat de upload- en downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn beschikt u met een bandbreedte van 1 Gb/s over een nagenoeg oneindig groeipad voor uw organisatie en kunt u uw pakket zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Alle voordelen op een rijtje:

  • Alle diensten over één verbinding: Met glasvezel kunt u tot maximaal 1Gbit/s aan diensten afnemen op de glasvezel access.
  • Verbinding delen: Door één glasvezelaansluiting te delen, kunnen de eenmalige en maandelijkse kosten gedeeld worden. Ieder bedrijf heeft op deze manier voor een laag tarief een eigen gescheiden internetaansluiting.
  • Upload gelijk aan download: Uploadsnelheid wordt steeds belangrijker door het toenemende aantal clouddiensten waarvan gebruik wordt gemaakt. Glasvezelverbindingen zijn altijd symmetrisch, dit houdt in dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.
  • Het snelste internet: Tijd is geld. Daarom wilt u zo efficiënt mogelijk (online) werken. Zakelijk Glasvezel i.c.m. Zakelijk Internet levert u het snelst mogelijke internet, waardoor u elke dag tijd bespaart.
  • Zeer betrouwbaar: Glasvezel is met een up-time van 99,9% zeer betrouwbaar. Door de hoge uptime bent u verzekerd van nagenoeg continue (online) bereikbaarheid.
  • Met het oog op de toekomst: Met een glasvezelverbinding bent u klaar voor interne en externe toekomstige ontwikkelingen, op het gebied van zowel bandbreedte als diensten.


Maarssen maakt onderdeel uit van de gemeente Stichtse Vecht