Glasvezel Maarheeze

In Maarheeze zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Maarheeze beschikt over een uitstekende glasvezel infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal en tegen aantrekkelijke condities een aansluiting kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Zakelijk Glasvezel en internet in Maarheeze

Maarheeze beschikt al sinds 2012 over een eigen glasvezelnetwerk. Dit netwerk is toentertijd door Reggefiber gerealiseerd. Vanaf de centrale aan de Kerkstraat vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen.

IP Visie levert in Maarheeze verbindingen over diverse netwerken en werkt daarbij niet alleen samen met Cranendonck Net, maar ook met de grote landelijke partijen zoals KPN, Eurofiber, Ziggo en Tele2. Daardoor is het bijna overal in Maarheeze mogelijk om een snelle internet verbinding te leveren tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Maarheeze

In 2012 beschikte Maarheeze al over een glasvezelnetwerk. In 2013 werd door de gemeente samen met het Ondernemers Contact Cranendonck (OCC) een onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor glasvezel op de twee bedrijventerreinen van Maarheeze. Bij dat onderzoek werd uitgegaan van het principe "Meer voor hetzelfde geld". Dit principe hield in dat bedrijven tegen dezelfde kosten die zij op dat moment voor telecommunicatie kwijt waren van een glasvezelverbinding gebruik zouden moeten kunnen maken. Op dit principe werd door de bedrijven die gevestigd waren op deze bedrijventerreinen volmondig "JA" gezegd. Omdat in de periode erna weinig concrete stappen werden gezet tot de daadwerkelijke aanleg van het netwerk, werd in 2014 een initiatiefgroep opgezet die bestond uit lokale bedrijven en de gemeente. Dankzij deze groep werden verschillende strategieën onderzocht en werden ook de eerste inschrijvingen verkregen. In 2015 vond de officiële kick-off plaats waarbij verschillende (gebruikers)overeenkomsten werden ondertekend, waarna het glasvezelnetwerk eindelijk gerealiseerd kon worden. Doordat verschillende ondernemingen samen met de gemeente de handen ineen hadden geslagen lag in 2016 op alle bedrijventerreinen in Maarheeze een glasvezelnetwerk, waarmee bedrijven klaar zijn voor de (digitale) toekomst.

Den Engelsman

Op bedrijventerrein Den Engelsman ligt een glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten te worden.

Rondven

Bedrijventerrein Rondven beschikt ook over een eigen glasvezelnetwerk. Op het gehele terrein zijn glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om eenvoudig aangesloten te worden.


Maarheeze maakt onderdeel uit van de gemeente Cranendonck