Glasvezel Lochem

In Lochem zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Lochem beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, hierdoor ontstaat voor bedrijven de mogelijkheid om bijna overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Lochem

Lochem beschikt over een eigen glasvezelinfrastructuur. Dit glasvezelnetwerk is opgebouwd vanuit de centrales aan de Slootwijkersteeg en Wengersteeg. Vanuit deze centrales vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen, waardoor er voor bedrijven tal van mogelijkheden ontstaan om over goede breedbandvoorzieningen te beschikken.

Glasvezel in het buitengebied van de gemeente Lochem

Niet alleen in de wijken van Lochem zijn goede breedbandvoorzieningen beschikbaar, maar ook in de buitengebieden van de gemeente Lochem. In de buitengebieden van de gemeente was veel vraag naar glasvezel, maar ondanks verschillende pogingen van de gemeente had de definitieve aanleg van het netwerk geen succes. Daarom was het ook een doorbraak toen bekend werd dat het buitengebied van de gemeente op het glasvezelnetwerk aangesloten zou worden. Om het glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen gold de harde eis dat minimaal 50% van de inwoners interesse moest hebben in een glasvezelaansluiting, waaraan op 28 april 2018 werd voldaan. De aanleg van het glasvezelnetwerk heeft in fases plaatsgevonden en is in het voorjaar van 2019 vrijwel helemaal afgerond. Dit betekent dat vrijwel iedereen in de gemeente Lochem gebruik kan maken van uitstekende breedbandvoorzieningen.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Lochem

Lochem heeft een aantal bedrijventerreinen. Voor de komst van glasvezel waren deze terreinen allemaal verstoten van toegang tot snel internet. Tegenwoordig beschikken vrijwel alle terreinen over een glasvezelnetwerk, waardoor bedrijven kunnen profiteren van de voordelen van een razendsnelle internetverbinding.

Kwinkweerd

Op bedrijventerrein Kwinkweerd ligt een glasvezelnetwerk dat in 2017 is gerealiseerd. Alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden aangesloten worden.

Aalsvoort

Bedrijventerrein Aalsvoort beschikt ook over een eigen glasvezelnetwerk. Overal op het terrein zijn de benodigde voorzieningen voor glasvezel aanwezig, waardoor bedrijven gemakkelijk aangesloten kunnen worden.

Hanzeweg

Bedrijventerrein Hanzeweg beschikt eveneens over een eigen glasvezelinfrastructuur. Op het gehele terrein kunnen bedrijven tegen gunstige voorwaarden worden aangesloten.

Goorseweg

Op bedrijventerrein Goorseweg ligt eveneens glasvezel. Doordat een aansluiting maar over enkele meters gegraven hoeft te worden kunnen bedrijven tegen standaardtarieven beschikken over een glasvezelverbinding.