Glasvezel Lelystad

In Lelystad zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Lelystad heeft een uitstekende digitale infrastructuur waardoor vrijwel overal gebruik gemaakt kan worden van goede breedbandverbindingen.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Lelystad

Lelystad beschikt over 5 centrales: één aan de Snijdershof, één aan de Larserweg, één aan de Oostvaardersdijk, één aan de Zeebiesweg en één aan de Middendreef. Dit zorgt ervoor dat bedrijven in vrijwel héél Lelystad kunnen beschikken over snelle internetverbindingen.

De wijken Landerijen en Waterwijk in Lelystad beschikken reeds over een glasvezelnetwerk voor consumenten. Bedrijven die in deze wijken gevestigd zijn kunnen eventueel een zakelijke Internet only dienst afnemen met vaste IP adressen.

KPN NetwerkNL is in combinatie met de Stichting Glasvezel Noord Lelystad gestart met een vraagbundelingscampagne voor de wijken Flevo Golf Resort, Houtribhoogte, Lommerrijk en Parkhaven.

Start aanleg glasvezel in Lelystad-Noord

In augustus 2019 is bekend geworden dat Lelystad-Noord ook van een glasvezelnetwerk wordt voorzien. Bij de uitrol van het glasvezelnetwerk in Lelystad-Noord is het de bedoeling dat er ruim een miljoen aansluitingen worden gerealiseerd. De aanleg van het netwerk is te danken aan de initiatiefgroep Glasvezel Noord Lelystad dat samen met de gemeente in de afgelopen twee jaar hiervoor een haalbaarheidsonderzoek heeft uitgevoerd. De positieve uitkomst van dit onderzoek had tot gevolg dat veel inwoners zich bij deze initiatiefgroep hebben aangesloten en ook hebben aangegeven dat zij bereid zijn om in de komst van het glasvezelnetwerk te investeren. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang en naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2020 worden gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Hierna kunnen ook bedrijven- en particulieren ook in Lelystad Noord profiteren van de voordelen van razendsnel internet.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Lelystad

In Lelystad zijn er diverse bedrijventerreinen. Vrijwel alle bedrijventerreinen in Lelystad beschikken over een glasvezelnetwerk, waardoor bedrijven eenvoudig aangesloten kunnen worden.

Luchthaven Lelystad

Op 14 december 2018 heeft de luchthaven Lelystad Airport een belangrijke stap gezet om van zichzelf een toekomstbestendige luchthaven te maken. Op het bedrijventerrein van de luchthaven is namelijk een glasvezelnetwerk gerealiseerd. Met de aanleg van het glasvezelnetwerk beschikken bedrijven over een goede toegang tot een razendsnelle en betrouwbare internetverbinding, wat onmisbaar is voor het creëren van een goed vestigingsklimaat op de luchthaven. Het glasvezelnetwerk is in 2019 gerealiseerd en alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten worden.

Noordersluis

Bedrijventerrein Noordersluis heeft ook een eigen glasvezelnetwerk. Op vrijwel het gehele terrein zijn de benodigde voorzieningen voor glasvezel aanwezig, waardoor aansluitingen vaak maar over enkele meters gegraven hoeven te worden en bedrijven tegen gunstige voorwaarden kunnen worden aangesloten.

Oostervaart

Bedrijventerrein Oostervaart beschikt eveneens over een uitgebreid glasvezelnetwerk. Bedrijven kunnen hierdoor tegen aantrekkelijke voorwaarden worden aangesloten. Bedrijventerrein Oostervaart is in de ontwikkeling van Lelystad met der tijd meegegroeid en huisvest vooral zware industriële bedrijven. De ligging aan de autosnelweg A6 zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid van het terrein.

Overige bedrijfslocaties in Lelystad

Naast de grootste bedrijventerreinen van Lelystad zijn er op diverse andere bedrijfslocaties ook mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Bedrijven op Flevopoort, Gildenhof, Kempenaar, Larserpoort, Mac3park, Middendreef, Factory Outlet Batavia Stad, Bio Science Park Noord/Zuid, Flevokust, Ketelmeerstraat, MC Lelystad, Oostervaart, Oostervaart Oost en Palazzo Zuiderpoort kunnen ook worden aangesloten op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Lelystad.