+31 76 - 5331331

Glasvezel Leiden

In Leiden zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Leiden beschikt over een uitgebreide infrastructuur als het gaat om de beschikbaarheid van glasvezel. Deze goed ontwikkelde glasvezelinfrastructuur zorgt ervoor dat bijna overal in Leiden bedrijven, organisaties en particulieren kunnen beschikken over snel internet.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezelinfrastructuur in Leiden

Leiden beschikt over drie centrales: één aan de Boommarkt, één aan de Cornelis Schuytlaan en één aan de Willem de Zwijgerlaan. Vanuit deze centrales lopen diverse glasvezellussen door de stad. Deze goed ontwikkelde glasvezelinfrastructuur zorgt ervoor dat bijna overal in Leiden bedrijven, organisaties en particulieren kunnen beschikken over snel internet. Dit is zeker van belang voor de grote groep studenten en universiteitsmedewerkers die Leiden van oudsher telt.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Leiden

Leiden beschikt over diverse bedrijventerreinen. Op alle bedrijventerreinen in Leiden zijn volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk, dankzij de uitgebreide glasvezelinfrastructuur van Leiden. Zakelijk Glasvezel is modulair en schaalbaar van opbouw, waardoor een zakelijke glasvezelaansluiting voor allerlei toepassingen binnen uw organisatie ingezet kan worden.

Bio Science Park

Op het Bio Science Park ligt een glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die op het terrein zijn gevestigd hebben hierdoor de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden te beschikken over een eigen glasvezelaansluiting. Het Bio Science Park is hét grootste bedrijvenpark op het gebied van "life sciences" in Nederland en huisvest meer dan 60 bedrijven en kennisinstellingen.

Roomburg

Op bedrijventerrein Roomburg ligt al enkele jaren een glasvezelnetwerk. In vrijwel alle straten van het terrein zijn er glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor bedrijven eenvoudig aangesloten kunnen worden. Daarnaast maakt een glasvezelaansluiting ook onderdeel uit van het basispakket.

Rooseveltstraat

Op de Rooseveltstraat zijn er ook meer dan voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Leiden. Met een zakelijke glasvezelaansluiting kunnen bedrijven die op dit bedrijventerrein gevestigd zijn naast snel internet ook beschikken over een toekomstvast groeipad.

Overige bedrijvenlocaties in Leiden

Naast de grootste bedrijventerreinen van Leiden zijn er ook op diverse andere bedrijvenlocaties voldoende mogelijkheden voor bedrijven om te beschikken over een zakelijke glasvezelaansluiting. Bedrijven die op Cronesteijn / Lammenschans, Trekvliet, De Waard, Hallstreet, Westwal, ABC Leiden en De Leeuwenhoek zijn gevestigd kunnen ook aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.

Voordelen van een glasvezelaansluiting

Voor deze bedrijven en kennisinstellingen kent Zakelijk Glasvezel veel voordelen. Als uw bedrijf is aangesloten op een glasvezelnetwerk beschikt u over een enorm groeipad op het gebied van capaciteit en diensten. Een glasvezelverbinding is vele malen sneller dan ADSL, SDSL, VDSL of een kabelverbinding. Glasvezelverbindingen zijn per definitie symmetrisch. Dat betekent dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn. Samen met de hoge up-time van glasvezelverbindingen zorgt dat ervoor dat glasvezel uitermate geschikt is binnen uw bedrijf.

Glasvezel in Leiden bestellen

Bij de aanvraag van Zakelijk Glasvezel zullen we om een aantal gegevens vragen. Denk hierbij aan bedrijfs- en locatiegegevens. Ook zult u de gewenste aanvullende diensten die u wilt afnemen moeten opgeven. Ook extra (vaste) IP-adressen die zijn af te nemen moet u opgeven bij de aanvraag. Er wordt u ook gevraagd naar uw wensen voor een managed (beheerd) of een unmanaged (onbeheerd) router. Zakelijk Glasvezel kunt u aanvragen bij een van onze consultants of doe een postcodecheck voor een prijsopgave.

Aanleg glasvezel in Leiden

Bedrijfsvestigingen koppelen met Zakelijk Glasvezel

Met Zakelijk Glasvezel kunt u eenvoudig eventuele bedrijfsvestigingen koppelen. Zo ontstaat er één centrale netwerkinfrastructuur die vele voordelen met zich meebrengt. Het koppelen van bedrijfsvestigingen met Zakelijk Glasvezel is op meerdere manieren mogelijk. Zo kan er een IP-VPN worden ingezet om de Quality of Service optimaal te kunnen benutten. Daarnaast is het ook mogelijk om andere panden te verbinden doormiddel van een Ethernet-VPN of door een IPSEC-tunnel op te zetten met eigen firewalls over het internet. Naast vestigingen is het ook mogelijk om een directe koppeling te realiseren naar het datacenter waar uw servers en applicaties zich bevinden. Werken in de Cloud zal zo een stuk aangenamer worden, doordat er een directe koppeling wordt gemaakt via een VLAN naar uw serverapparatuur.