Glasvezel Leiden

In Leiden zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Leiden beschikt over een uitgebreide infrastructuur als het gaat om de beschikbaarheid van glasvezel. Deze goed ontwikkelde glasvezel infrastructuur zorgt ervoor dat bijna overal in Leiden bedrijven kunnen beschikken over snel internet.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezelinfrastructuur in Leiden

Leiden beschikt over drie centrales: één aan de Boommarkt, één aan de Cornelis Schuytlaan en één aan de Willem de Zwijgerlaan. Vanuit deze centrales lopen diverse glasvezellussen door de stad. Dit zorgt er voor dat bijna overal in Leiden bedrijven, organisaties en particulieren kunnen beschikken over snel internet. Dit is zeker van belang voor de grote groep studenten die Leiden van oudsher telt.

glasvezel in Leiden

Glasvezel op bedrijventerreinen in Leiden

Leiden beschikt over diverse bedrijventerreinen. Op alle bedrijventerreinen in Leiden zijn volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk, dankzij de uitgebreide glasvezel infrastructuur van Leiden.

Bio Science Park

Op het Bio Science Park ligt een glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die op het terrein zijn gevestigd hebben hierdoor de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden te beschikken over een eigen glasvezelaansluiting.

Roomburg

Op bedrijventerrein Roomburg ligt al enkele jaren een glasvezelnetwerk. In vrijwel alle straten van het terrein zijn er glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor bedrijven eenvoudig aangesloten kunnen worden. Daarnaast maakt een glasvezelaansluiting ook onderdeel uit van het basispakket.

Rooseveltstraat

Op de Rooseveltstraat zijn er ook meer dan voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Leiden. Met een zakelijke glasvezelaansluiting kunnen bedrijven die op dit bedrijventerrein gevestigd zijn naast snel internet ook beschikken over een toekomstvast groeipad.

Overige locaties in Leiden

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er ook op diverse andere locaties voldoende mogelijkheden voor bedrijven om te beschikken over een zakelijke glasvezelaansluiting. Bedrijven die op Cronesteijn / Lammenschans, Trekvliet, De Waard, Hallstreet, Westwal, ABC Leiden en De Leeuwenhoek zijn gevestigd kunnen ook aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.