+31 76 - 5331331

Glasvezel Leeuwarden

In Leeuwarden zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Leeuwarden beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, die is opgebouwd vanuit de grote centrale aan de Tweebaksmarkt in het centrum van de stad. Van hier vertrekken diverse glasvezel kabels als backbone naar de woonwijken, bedrijventerreinen en omliggende kernen.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Leeuwarden

Leeuwarden beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur die voornamelijk bestaat uit een hoogwaardig glasvezelnetwerk. Dit netwerk staat bekend als de Stadsring Leeuwarden en is eigendom van de gemeente. De Stadsring is vanaf 2002 stap voor stap aangelegd en is inmiddels uitgegroeid tot een zeer uitgebreid netwerk van vele kilometers dat vrijwel door héél Leeuwarden loopt. De Stadsring is daarnaast een open netwerk, waardoor alle bedrijven die in Leeuwarden gevestigd zijn de mogelijkheid hebben om tegen gunstige en onder gelijke condities dit netwerk te gebruiken.

Stadsring Leeuwarden & 3FM Serious Request

In 2013 is de binnenstad van Leeuwarden gekozen als basis voor de 3FM Serious Request actie van 2013. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd er bij deze editie van Serious Request geen gebruik meer gemaakt van tijdelijke (internet)aansluitingen, maar beschikte het Glazen Huis over een eigen ondergrondse glasvezelaansluiting. Dankzij deze glasvezelaansluiting was het voor 3FM mogelijk om alle live-uitzendingen minuut voor minuut via verschillende media uit te zenden. Daarnaast zorgde de Stadsring er ook voor dat de bewoners van het Glazen Huis konden e-mailen, telefoneren en websurfen via het internet.

Niet alleen het Glazen Huis was op de het glasvezelnetwerk van de Stadsring aangesloten, maar ook het callcenter waar alle telefoontjes van acties uit het hele land binnenkwamen en het Oldehoofsterkerkhof beschikten over een koppeling op het glasvezelnetwerk. Deze aansluitingen konden allemaal eenvoudig gerealiseerd worden vanwege het uitgebreide stedelijke netwerk van Leeuwarden. Dankzij de glasvezelaansluitingen van de Stadsring Leeuwarden beschikte de Serious Request actie over meer dan genoeg bandbreedte voor al haar activiteiten, wat uiteindelijk heeft bijgedragen aan een succesvolle actie die meer dan 12 miljoen euro opbracht.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Leeuwarden

Leeuwarden beschikt over een aantal bedrijventerreinen. Op vrijwel alle bedrijventerreinen in Leeuwarden is een glasvezelnetwerk aanwezig, waardoor bedrijven gebruik kunnen maken van goede breedbandvoorzieningen. Zakelijk Glasvezel is modulair en schaalbaar van opbouw, waardoor het mogelijk is om meerdere diensten af te nemen over dezelfde verbinding.

Hemrik

Op bedrijventerrein Hemrik ligt een glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die op bedrijventerrein Hemrik zijn gevestigd kunnen hierdoor tegen aantrekkelijke voorwaarden beschikken over een eigen glasvezelaansluiting. Hemrik beschikt over een oppervlakte van 180 hectare en huisvest allerlei bedrijven die actief zijn in diverse sectoren.

Newtonpark

Op het Newtonpark is er een glasvezelnetwerk aanwezig. Bedrijven die een vestiging op dit bedrijventerrein hebben kunnen hierdoor eenvoudig en tegen aantrekkelijke voorwaarden aangesloten worden.

Businesspark Leeuwarden

Het Businesspark Leeuwarden beschikt ook over een eigen glasvezelinfrastructuur. In vrijwel alle straten van het businesspark zijn glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor bedrijven om eenvoudig op dit netwerk aangesloten te worden.

De Greuns

Op bedrijventerrein De Greuns is er eveneens een glasvezelnetwerk aanwezig waarop bedrijven de mogelijkheid hebben om aangesloten te worden om zo gebruik van snel internet via Zakelijk Glasvezel te maken.

Meer informatie over Zakelijk Glasvezel in Leeuwarden

Zakelijk Glasvezel voor bedrijven heeft veel voordelen. Naast het feit dat de upload- en downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn beschikt u met een bandbreedte van 1 Gbit/s over een nagenoeg oneindig groeipad voor uw organisatie en kunt u uw pakket zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Alle voordelen op een rijtje:

  • Alle diensten over één verbinding: Met glasvezel kunt u tot maximaal 1Gbit/s aan diensten afnemen op de glasvezel access.
  • Verbinding delen: Door één glasvezelaansluiting te delen, kunnen de eenmalige en maandelijkse kosten gedeeld worden. Ieder bedrijf heeft op deze manier voor een laag tarief een eigen gescheiden internetaansluiting.
  • Upload gelijk aan download: Uploadsnelheid wordt steeds belangrijker door het toenemende aantal Clouddiensten waarvan gebruik wordt gemaakt. Glasvezelverbindingen zijn altijd symmetrisch, dit houdt in dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.
  • Het snelste internet: Tijd is geld. Daarom wilt u zo efficiënt mogelijk (online) werken. Zakelijk Glasvezel i.c.m. Zakelijk Internet levert u het snelst mogelijke internet, waardoor u elke dag tijd bespaart.
  • Zeer betrouwbaar: Glasvezel is met een uptime van 99,9% zeer betrouwbaar. Door de hoge uptime bent u verzekerd van nagenoeg continue (online) bereikbaarheid.
  • Met het oog op de toekomst: Met een glasvezelverbinding bent u klaar voor interne en externe toekomstige ontwikkelingen, op het gebied van zowel bandbreedte als diensten.

Altijd internet, altijd online

Wanneer het voor uw bedrijfsvoering van cruciaal belang is dat u in verbinding staat met het internet, dan biedt een redundante verbinding een geschikte oplossing. U heeft dan zekerheid over de uptime van uw glasvezelverbinding. Redundantie is op verschillende manieren toe te passen. Dit kan je onder andere bereiken door een verbinding af te nemen bij verschillende providers met een geografisch van elkaar gescheiden netwerk. Wenst u advies voor het kiezen van een geschikte oplossing voor uw situatie? Dan kunt u terecht bij een van onze adviseurs. Onze adviseurs kunnen u alles te vertellen over de verschillende varianten redundantie en of deze aansluiten op uw situatie en waarom.

Glasvezelverbinding delen in Leeuwarden

Om kosten te besparen kan er gekozen worden om met een andere partij de glasvezelverbinding te delen. Hiervoor dienen beide (of meerdere) deelnemers gevestigd te zitten in hetzelfde fysieke pand. Een van de partijen moet aangesteld worden als hoofdcontractant en betaald de fysieke verbinding (glasvezel access). De hoofdcontractant is zelf verantwoordelijk om indien gewenst de kosten van de glasvezelaansluiting door te rekenen naar de andere deelnemers. Dan neemt elke partij hun gewenste diensten af bij direct bij IP Visie, zij worden ook individueel gefactureerd. De diensten die elke partij afnemen staan los van elkaar, deze zijn voor andere deelnemers afgeschermd.