Glasvezel Leeuwarden

In Leeuwarden zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Leeuwarden beschikt als hoofdstad van Friesland over een uitstekende digitale infrastructuur, die is opgebouwd vanuit de grote KPN centrale aan de Tweebaksmarkt in het centrum van de stad. Van hier vertrekken diverse glasvezel kabels als backbone naar de woonwijken, bedrijventerreinen en omliggende kernen.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Leeuwarden die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over Leeuwarden

In de provincie Friesland ligt Leeuwarden. Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie en is tevens de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Leeuwarden telt zo'n 96.000 inwoners en is dé grootste stad van de Friese Elf Steden. Leeuwarden heeft een grote, diverse culturele infrastructuur die bestaat uit verscheidene theaters en musea. Tevens zijn er ook vele cafeetjes en horecagelegenheden. Leeuwarden is voornamelijk bereikbaar via de autosnelwegen A31 en de A32. Bovendien wordt Leeuwarden omringd door diverse provinciale wegen zoals de N359 en de N355. Leeuwarden is een spoorknooppunt en beschikt over diverse NS-Stations, waar de treinen in diverse richtingen vertrekken, maar ook over een aantal busstations, met bussen die vertrekken naar vrijwel alle plaatsen in Friesland.

Zakenstad

De economie van Leeuwarden draait niet alleen op toerisme, maar ook op de financiële en zakelijke dienstensectoren. Leeuwarden heeft de beschikking over maar liefst 55.000 arbeidsplaatsen, die voornamelijk de hoofdkantoren van grote dienstverlenende bedrijven beschikbaar stellen. In Leeuwarden zitten vele grote bedrijven waaronder de hoofdkantoren van Achmea, ING en de KPN. Naast dienstverlenende bedrijven hebben ook diverse overheidsinstanties kantoren in Leeuwarden waaronder de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst Douane. Leeuwarden heeft tevens een aantal grote bedrijventerreinen, die allen beschikken over een glasvezelverbinding.

Culturele Hoofdstad van Europa

Elk jaar is het voor landen en steden die behoren tot de Europese Unie mogelijk om verkozen te worden tot de Culturele Hoofdstad van Europa. Het doel van deze titel is om verschillende culturen binnen Europa te combineren en dat deze culturen elkaar beter leren kennen. Samen met de hoofdstad van Malta zal Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa zijn in 2018.

Meer informatie over Zakelijk Glasvezel in Leeuwarden

Zakelijk Glasvezel voor bedrijven heeft veel voordelen. Naast het feit dat de upload- en downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn beschikt u met een bandbreedte van 1 Gbit/s over een nagenoeg oneindig groeipad voor uw organisatie en kunt u uw pakket zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Alle voordelen op een rijtje:

  • Alle diensten over één verbinding: Met glasvezel kunt u tot maximaal 1Gbit/s aan diensten afnemen op de glasvezel access. 
  • Verbinding delen: Door één glasvezelaansluiting te delen, kunnen de eenmalige en maandelijkse kosten gedeeld worden. Ieder bedrijf heeft op deze manier voor een laag tarief een eigen gescheiden internetaansluiting.
  • Upload gelijk aan download: Uploadsnelheid wordt steeds belangrijker door het toenemende aantal clouddiensten waarvan gebruik wordt gemaakt. Glasvezelverbindingen zijn altijd symmetrisch, dit houdt in dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.
  • Het snelste internet: Tijd is geld. Daarom wilt u zo efficiënt mogelijk (online) werken. Zakelijk Glasvezel i.c.m. Zakelijk Internet levert u het snelst mogelijke internet, waardoor u elke dag tijd bespaart.
  • Zeer betrouwbaar: Glasvezel is met een uptime van 99,9% zeer betrouwbaar. Door de hoge uptime bent u verzekerd van nagenoeg continue (online) bereikbaarheid.
  • Met het oog op de toekomst: Met een glasvezelverbinding bent u klaar voor interne en externe toekomstige ontwikkelingen, op het gebied van zowel bandbreedte als diensten.

Glasvezel tarieven in Leeuwarden

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten.

De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.