Glasvezel Leek

In Leek zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Leek beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Leek

Leek beschikt over uitstekende digitale voorzieningen. Vanaf de centrale aan de Watermuldersweg in het centrum van Leek vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken en bedrijventerreinen. Daarnaast is ook Reggefiber in Leek actief en zijn er al diverse wijken voorzien van een eigen glasvezelnetwerk, terwijl in een aantal wijken de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk plaatsvinden. Dankzij deze uitgebreide infrastructuur hebben vrijwel alle bedrijven die in Leek gevestigd zijn de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden te beschikken over een razendsnelle internetverbinding.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Leek

Leek heeft een aantal bedrijventerreinen. Op al deze bedrijventerreinen zijn er uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Leek aangesloten te worden.

Leeksterveld

Bedrijventerrein Leeksterveld beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. De realisatie van dit netwerk is mogelijk geworden door een succesvol vraagbundelingstraject, waarbij enkele ondernemers het initiatief genomen hebben door de handen ineen te slaan. Bedrijventerrein Leeksterveld kende al een uitstekende bereikbaarheid via de autosnelweg A7, maar met de komst van het glasvezelnetwerk kent Leeksterveld nu ook een optimale aansluiting op de digitale snelwegen. De aanwezigheid van het glasvezelnetwerk biedt vele voordelen voor bedrijven om zich op dit terrein te vestigen, waarbij het belangrijkste voordeel natuurlijk de beschikking over razendsnel internet is. Alle bedrijven die op Leeksterveld gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden om zo te kunnen profiteren van de voordelen van razendsnel internet.

Leeksterhout

Op bedrijventerrein Leeksterhout is ook een glasvezelnetwerk aanwezig. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om op dit netwerk aangesloten te worden. Bedrijventerrein Leeksterhout beschikt over een oppervlakte van 40 hectare en is hiermee een van de grotere bedrijventerreinen van Leek.

Diepswal

Op bedrijventerrein Diepswal is er een zogenaamd "Hybride netwerk" aangelegd. Dit netwerk bestaat voor 97% uit glasvezel. Doordat dit Hybride netwerk voor 97% uit glasvezel bestaat, ontstaan er meer dan genoeg mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Leek. Dankzij dit netwerk zijn er vrijwel overal op het terrein glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor bedrijven gemakkelijk aangesloten kunnen worden.

Oldebert

Bedrijventerrein Oldebert beschikt al enkele jaren over een eigen glasvezelnetwerk. Dit glasvezelnetwerk is een uitbreiding van het glasvezelnetwerk dat is aangelegd op bedrijventerrein Leeksterveld. Op bedrijventerrein Oldebert zijn er dankzij de aanwezigheid van het glasvezelnetwerk volop mogelijkheden voor bedrijven om tegen aantrekkelijke tarieven een glasvezelaansluiting te realiseren.

Voordelen glasvezel Leek

Zakelijk Glasvezel kent vele voordelen. Wanneer uw bedrijf is aangesloten op een glasvezel netwerk, dan beschikt u op het gebied van capaciteit en diensten over een enorm groeipad voor de toekomst. Glasvezel is vele malen sneller dan ADSL, VDSL of kabelverbindingen. Glasvezelverbindingen zijn symmetrisch, wat inhoud dat de downloadsnelheid gelijk is aan de uploadsnelheid. Daarnaast zijn glasvezelaansluitingen schaalbaar en modulair van opbouw, waardoor een glasvezelverbinding binnen uw bedrijf uitstekend geschikt is voor allerlei toepassingen. Samen met een hoge up-time zorgen glasvezelverbindingen ervoor dat glasvezel binnen uw bedrijf uitermate geschikt is.

  • Modulair en schaalbaar
  • Uiterest betrouwbaar
  • Toekomstvast
  • Up-time SLA van 99,9%


Leek maakt onderdeel uit van de gemeente Westerkwartier