Glasvezel Land van Cuijk

In de gemeente Land van Cuijk zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. De tarieven van een zakelijke glasvezel aansluiting zijn onder andere afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezelinfrastructuur en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in de gemeente Land van Cuijk die gevestigd zijn in:

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie

De voormalige gemeenten waaruit de gemeente Land van Cuijk in januari 2022 uit gevormd is hadden al sinds 2018 plannen om een eigen, gezamenlijk glasvezelnetwerk te realiseren. In eerste instantie waren er echter geen (grote) commerciële partijen bereid om dit glasvezelnetwerk aan te leggen. Inwoners lieten het hier niet bij zitten en hadden hiervoor het initiatief LVCNET opgericht. Vanuit dit initiatief is met behulp van honderden vrijwilligers een vraagbundelingscampagne gestart. Dankzij deze campagne is bij inwoners het besef ontstaan dat glasvezel dé toekomst is, waardoor er genoeg aanmeldingen waren gekomen om het glasvezelnetwerk ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. In de zomer van 2021 zijn de laatste aansluitingen opgeleverd, waardoor nu zowel bedrijven als particulieren voorbereid zijn op de (digitale) toekomst. Het glasvezelnetwerk loopt door alle kernen en buitengebieden van de gemeente.

Beschikbaarheid van Zakelijk Glasvezel in de gemeente Land van Cuijk

In de gemeente Land van Cuijk kan op iedere locatie een glasvezelverbinding worden gerealiseerd. De eenmalige aansluitkosten van een glasvezelverbinding zijn afhankelijk van de afstand tussen uw bedrijfspand en het dichtstbijzijnde glasvezelnetwerk. Wanneer er een grotere afstand overbrugd moet worden tussen uw bedrijfspand en de dichtstbijzijnde glasvezelinfrastructuur, dan is het mogelijk dat de bijbehorende kosten flink kunnen oplopen. De glasvezelverbinding moet dan namelijk over een grotere afstand aangelegd worden. Om deze reden kent iedere locatie in Nederland zijn eigen unieke tarieven voor zakelijk glasvezel. Aan de hand van onze Glasvezel Postcodecheck kunt u snel en eenvoudig inzicht krijgen in de mogelijkheden voor zakelijk glasvezel op uw locatie in de gemeente Land van Cuijk.