Glasvezel Kerkrade

In Kerkrade zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Kerkrade beschikt over een eigen glasvezelring die door de gemeente loopt, waardoor bedrijven gunstig een aansluiting kunnen realiseren. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Kerkrade die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie...

In de provincie Limburg ligt de stad/gemeente Kerkrade. Kerkrade telt zo'n 45.950 inwoners en maakt onderdeel uit van de regio Parkstad Limburg. De gemeenten Heerlen en Landraaf zijn dichtbij Kerkrade gelegen, waardoor de vele centra gemakkelijk bereikbaar zijn. Kerkrade beschikt over vele culturele activiteiten, waaronder het jaarlijse Orlando Festival en het vier jaarlijkse Wereld Muziek Concours. Bovendien zitten de grootste kranten van Limburg in Kerkrade gevestigd waaronder het Limburgs Dagblad en De Limburger. De Limburgse stad en gemeente beschikt over diverse bedrijventerreinen, waarbij het mogelijk is om op het glasvezel netwerk te worden aangesloten. Kerkrade is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de provinciale wegen N299 en de N300. Bovendien rijden er diverse bussen naar Kerkrade, waardoor de gemeente en de stad een uitstekende bereikbaarheid hebben.

Parkstad Limburg

Samen met diverse andere gemeenten in Zuid-Limburg maakt Kerkrade deel uit van de plusregio Parkstad Limburg. Parkstad Limburg ligt voor een deel in de Oostelijke Mijnstreek, en heette in de twintigste eeuw dan ook 'Streekgewest Oostelijke Mijnstreek'. Doordat Parkstad Limburg in een kansrijke omgeving ligt voor internationale samenwerkingen, trekt Parkstad Limburg op met Euregionale partners over de grens om van elkaars kennis en economieën te profiteren. In 2016 is Parkstad Limburg tevens de winnaar van de Tourism For Tomorrow Award 2016 en is hiermee een van dé beste toeristische plaatsen ter wereld!

Tourisme in Kerkrade

Naast culturele activiteiten beschikt Kerkrade ook over divers recreatiemogelijkheden. Zo zijn er in Kerkrade diverse toeristische attracties gevestigd, waar het hele jaar lokale toeristen, maar ook toeristen elders in Nederland op af komen. Kerkrade beschikt over diverse fietsroutes, maar ook over een heuse stoomtreinverbinding tussen Kerkrade en Valkenburg. Bovendien is het voetbalstadion van de voetbalclub Roda JC in Kerkrade gevestigd. Naast voetbal worden er ook diverse andere evenementen in het Roda Stadion gehouden waaronder het Iron Maiden.

GaiaZOO

Sinds 2005 heeft Kerkrade ook een eigen dierentuin genaamd GaiaZOO. In deze dierentuin wonen en slapen ongeveer 100 verschillende soorten dieren, waaronder soorten die minder snel in andere dierentuinen in Nederland te bezichtigen zijn. GaiaZOOis ingedeeld in vier themagebieden. GaiaZOO trekt elk jaar maar liefst 450.000 bezoekers uit verschillende delen van Nederland, Duitsland en zelfs België. Hierdoor is GaiaZOO een ervaring op zich voor jong en oud.

Continium

Naast het station van Kerkrade ligt een bijzonder museum genaamd Discovery Center Continium. Dit gehele museum is gewijd aan de wetenschap van vroeger tot nu en heeft in het verleden gediend onder diverse namen. Bezoekers van Continium kunnen zelf ervaren wat de huidige technieken en technologieën van tegenwoordig betekenen. Discovery Center Continium is een van de provinciale musea in Limburg.