Glasvezel Huissen

In Huissen zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De tarieven van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Huissen die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

De stad Huissen ligt in de gemeente Lingewaard. Huissen telt zo'n 18.400 inwoners en de stad beschikt over stadsrechten. Huissen is de grootste plaats van de gehele gemeente Lingewaard en is gelegen aan de Nederrijn. Voornamelijk bestaat de plaats uit Huissen-stad, wat de oude binnenstad van Huissen is. Huissen is niet direct bereikbaar via de provinciale wegen. De dichtstbijzijnde autosnelweg is de A315 bij De Laar. Om deze reden is Huissen wel goed bereikbaar via het openbaar vervoer met verschillende buslijnen. Deze openbare routes zijn zo ingedeeld, dat héél Huissen bereikbaar is.

Huissen in de Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Huissen zwaar geleden. In de nacht van 13 mei in 1943 vond er een brandbombardement plaats op de stad. Ditzelfde gebeurde ook na de Slag om Arnhem. Door deze bombardementen zijn grote delen van de oorspronkelijke stad verwoest. In 1944 werd daarbij ook nog het oude centrum van de stad gebombardeerd waardoor de stad geëvacueerd moest worden. Niemand van Huissen heeft hierdoor meegekregen dat de stad werd bevrijd door de Canadezen in 1945. Ruim 7 maanden na de oorlog kwamen de eerste burgers weer terug naar hun zwaarbeschadigde woonplaats.

Postcodes: 6851-6852