Glasvezel Hoogezand

In Hoogezand zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Hoogezand beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Hoogezand

In 2018 is begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Hoogezand. Tijdens de aanleg is ongeveer 100 kilometer aan geulen gegraven waarin de glasvezelkabel geplaatst wordt, waardoor er maar liefst 10.000 aansluitingen gerealiseerd kunnen worden. Naar verwachting is het glasvezelnetwerk aan het einde van 2019 gerealiseerd, waarna bedrijven kunnen beschikken over goede breedbandvoorzieningen. Bedrijven kunnen in de tussentijd ook op individuele basis op het glasvezelnetwerk worden aangesloten.

Bedrijventerreinen in Hoogezand

In Hoogezand zijn twee bedrijventerreinen. Op beide bedrijventerreinen zijn er mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Zakelijke glasvezelverbindingen kennen een uiterst hoge stabiliteit- en betrouwbaarheid. Bedrijven die al zijn overgestapt op glasvezel beamen dat zij vrijwel nooit last hebben van storingen en/of onderbrekingen.

Martenshoek

Op bedrijventerrein Martenshoek zijn er mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Het terrein beschikt daarnaast over een eigen spoor en vaarwaterkade. Ideaal voor bedrijven die hun goederen via het water of het spoor doen aan-/afvoeren.

Hoogezand-Noord

Op bedrijventerrein Hoogezand-Noord kunnen bedrijven ook van Zakelijk Glasvezel gebruikmaken om zo te beschikken over een razendsnelle internetverbinding.

Bedrijfsvestiging(en) koppelen met Zakelijk Glasvezel

Met Zakelijk Glasvezel is het gemakkelijk om eventuele bedrijfsvestigingen aan elkaar te koppelen. Door twee of meer vestigingen te koppelen creëert u een centrale netwerkinfrastructuur, waardoor beheer wordt vereenvoudigt en applicaties voor iedere vestiging toegankelijk zullen zijn. Het koppelen van vestigingen met behulp van Zakelijk Glasvezel kan op verschillende manieren. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een IP-VPN voor een optimale Quality of Service. Er is daarnaast ook de mogelijkheid om vestigingen te koppelen met behulp van een Ethernet VPN of door een IPSEC-tunnel op te zetten, met eigen firewalls over het internet. Naast alleen vestigingen is er ook de mogelijkheid om een directe koppeling op te zetten naar het datacenter waar uw servers en applicaties zich bevinden. Het werken in de Cloud wordt op deze manier een stuk aangenamer, doordat er via een VLAN een directe koppeling wordt opgezet naar uw serverapparatuur in het datacenter.


Hoogezand maakt onderdeel uit van de gemeente Midden-Groningen