Glasvezel Hoensbroek

In Hoensbroek zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten voor een glasvezel aansluiting in Hoensbroek (Limburg) zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Hoensbroek die gevestigd zijn op bedrijventerrein:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Hoensbroek is een dorp in de gemeente Heerlen in de provincie Limburg. Hoensbroek ligt in een aaneengesloten gebied met Heerlen en telt zo'n 19.972 inwoners. Hoensbroek is bereikbaar via de autosnelweg A76. Tevens bezit Hoensbroek een eigen busstation waar meer dan 14 buslijnen actief zijn. Hierdoor is Hoensbroek goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hoensbroek beschikt over een bedrijventerrein genaamd de Koumen. Op dit bedrijventerrein is het mogelijk aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk.

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek behoort tot een van de grootste kastelen van Nederland. Het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en is een aantal keren flink verbouwd. Bij dit kasteel hebben eeuwenlang verschillende gevechten plaatsgevonden en stond het in het middelpunt van de Bokkerijders. Tegenwoordig is dit kasteel een museum. Kasteel Hoensbroek is een van de grootste bezienswaardigheden van het gehele gebied tussen Maas en Rijn.

Waarom glasvezel?

Glasvezel biedt vele voordelen. Bedrijven die aangesloten zijn op een glasvezelnetwerk beschikken behalve over een gelijke download/upload snelheid ook over een stabiele verbinding met constante internetkwaliteit tijdens de 'spitsuren' of wanneer er meerdere apparaten met het netwerk verbonden worden. De installatie van glasvezel is gemakkelijk doordat er geen verschillende kabeldiktes nodig zijn voor meer datatransport. Bovendien biedt glasvezel in tegenstelling tot ADSL of koperverbindingen een hogere betrouwbaarheid met een up-time van 99,9% en een betere databeveiliging.