Glasvezel Heteren

In Heteren zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Het hart van het Heterense netwerk wordt gevormd door de KPN centrale aan de Kerklaan. Van hier vertrekken diverse glasvezelkabels naar de bedrijventerreinen, wijken en het buitengebied.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Heteren die gevestigd zijn op bedrijventerrein:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Sinds 2001 is Heteren onderdeel van de gemeente Overbetuwe. Heteren is ten zuidoosten gelegen van Wageningen en telt ongeveer 5.200 inwoners. Heteren is in het bezit van een groot bedrijventerrein, waarop onder andere het distributiecentrum van de A.S. Watson Group is gevestigd. Door de aanleg van de snelweg langs Heteren zijn diverse bedrijfssectoren in een stroomversnelling terecht gekomen, vooral de woningbouwsector. Heteren is bereikbaar via de provinciale weg N837.

Heteren in de Tweede Wereldoorlog

Net zoals de gehele Betuwe heeft ook Heteren zwaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De eerste jaren van de oorlog verliepen relatief rustig en de bevolking wist ondanks de bezetting het gewone leven op te pakken. Mede door de start van Operatie Market Garden kwam Heteren in de frontlinie te liggen. Doordat zowel Poolse als Britse parachutisten en grondtroepen verder Nederland inrukten kwamen hele delen van de Betuwe in de frontlinie te liggen. Doordat de Duitsers de Drielsdijk opbliezen kwam Heteren onder water te staan. Hierna werd Heteren de centrale locatie voor alle gevechten tussen de Duitsers en de geallieerden. Tegenwoordig zijn er diverse Oorlogsmonumenten in het dorp te bezichtigen om de slachtoffers te herdenken.

Glasvezeltarieven

Wanneer u uw bedrijfspand wilt aansluiten op het glasvezelnetwerk van KPN worden de eenmalige aansluitkosten bepaald aan de hand van de afstand tot het dichtstbijzijnde glasvezel knooppunt. De maandelijkse tarieven worden grotendeels bepaald door de gewenste capaciteit voor internet en de looptijd van het contract. Aan de hand van de Postcodecheck ziet u snel wat de kosten van glasvezel voor uw bedrijf zijn in Heteren.