Glasvezel Hengelo

In Hengelo zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op een glasvezel netwerk. Hengelo beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, waardoor er vrijwel overal voor bedrijven uitstekende mogelijkheden zijn om tegen aantrekkelijke condities te beschikken over een razendsnelle internetverbinding.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Hengelo

Hengelo beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur met als middelpunt de centrale in de B.P. Hofstedestraat. Vanuit deze centrale in het centrum vertrekken diverse glasvezelkabels naar de wijken en bedrijventerreinen. Daarnaast zijn een aantal bedrijventerreinen voorzien van een eigen glasvezelnetwerk en is Reggefiber ook erg actief binnen Hengelo, met name door verschillende wijken te voorzien van een eigen glasvezelnetwerk. Hierdoor zijn er voor bedrijven meer dan genoeg mogelijkheden om te beschikken over goede breedbandvoorzieningen

Zakelijk Glasvezel op bedrijventerreinen in Hengelo

Hengelo beschikt over diverse bedrijventerreinen. Er zijn op al deze bedrijventerreinen uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om een aansluiting op het glasvezelnetwerk te realiseren. Zakelijke glasvezelverbindingen zijn per definitie symmetrisch, wat betekent dat de uploadsnelheid altijd even hoog is als de downloadsnelheid.

Twentekanaal

Bedrijventerrein Twentekanaal bestaat uit de gedeelten Twentekanaal-Noord en Twentekanaal-Zuid en is met een oppervlakte van meer dan 300 hectare het grootste bedrijventerrein van Hengelo. De belangenvereniging Bedrijvenpark Twentekanaal Hengelo (BIT) is verantwoordelijk voor het beheer van het bedrijventerrein.

Sinds 2017 is er op bedrijventerrein Twentekanaal, met ondersteuning van BIT, een glasvezelnetwerk aangelegd. Tijdens dit glasvezelproject is er meer dan 14.825 meter aan glasvezel aangelegd in vrijwel alle straten van het bedrijventerrein. Dankzij de aanwezigheid van dit uitgebreide netwerk kunnen alle bedrijven die in de straten van Twentekanaal-Noord en-/of Twentekanaal-Zuid zijn gevestigd eenvoudig beschikken over een razendsnelle internetverbinding middels Zakelijk Glasvezel.

Westermaat

Bedrijventerrein Westermaat bestaat uit de gedeelten Westermaat-Noord en Westermaat-Zuid en is met een totale oppervlakte van 70 hectare een van de grootste bedrijventerreinen van Hengelo. Eind 2018 is er op bedrijventerrein Westermaat gestart met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk, waarbij de eerste aansluitingen in het eerste kwartaal van 2019 zijn opgeleverd. Door de aanleg van dit glasvezelnetwerk kunnen alle bedrijven die gevestigd zijn op bedrijventerrein Westermaat tegen aantrekkelijke voorwaarden profiteren van razendsnel internet.

Oosterveld

Bedrijventerrein Oosterveld beschikt sinds 2016 over een eigen glasvezelnetwerk. Dit netwerk is doormiddel van een vraagbundelingstraject aangelegd. Door de aanleg van dit netwerk kunnen alle bedrijven die op Oosterveld zijn gevestigd tegen gunstige voorwaarden worden aangesloten.

Bedrijventerrein Oosterveld beschikt over een keurmerk "Veilig Ondernemen" en er is tevens parkmanagement aanwezig om de kwaliteit van het bedrijventerrein te waarborgen.

Overige bedrijvenlocaties in Hengelo

Naast de grootste bedrijventerreinen van Hengelo zijn er ook op diverse andere bedrijvenlocaties meer dan genoeg mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Bedrijven die zijn gevestigd op Hart van Zuid, Roershoek, Timmersveld, Weijinkshoek, Anninks Nijhofshoek, Campus Business Center, Bedrijvencentrum de Baron, Berflo Es, Boeldershoek, Gezondheidspark, Seahorse Terrein, Thiemsland en Weijinksweg hebben ook de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden gebruik te maken van een zakelijke glasvezelverbinding.

Datacenters van Previder

IP Visie kan alle vormen van connectiviteit leveren in de beide datacenters van Previder in Hengelo. Zowel het datacenter aan de Wegtersweg 65 als het datacenter aan de Barnsteenstraat 15 beschikken over state-of-the-art mogelijkheden als het gaat om verbindingen.

Voordelen van Zakelijk Glasvezel

Aan een glasvezelverbinding zitten een hoop voordelen, voornamelijk voor bedrijven. Er kan op glasvezel ontzettend hoge snelheden (1.000 Mbit/s of hoger op aanvraag) gerealiseerd worden. Een ander groot voordeel is dat uw uploadsnelheid gelijk is aan uw downloadsnelheid. Het is mogelijk om meerdere diensten af te nemen over een zakelijk glasvezelverbinding. De glasvezelverbinding zal dus ter vervangen komen van uw (mogelijk meerdere) verbinding(en). Naast dit kent een glasvezelverbinding nog veel meer voordelen.

VDSL als alternatief voor glasvezel

In Hengelo is er geïnvesteerd in een upgrade van het kopernetwerk. Hierdoor kan er in Hengelo niet alleen snel internet worden geleverd via glasvezel, maar kunnen bedrijven ook kiezen voor snel internet via VDSL, de logische en snellere opvolger van ADSL. Door het kopernetwerk te upgraden kan er gebruik worden gemaakt van de nieuwste technische mogelijkheden. Hierbij gaat het om pair bonding, bonded vectoring en Super Vondering technieken, waardoor er zeer hoge internetsnelheden kunnen worden behaald.