Glasvezel Heerlen

In Heerlen hebben bedrijven voldoende mogelijkheden om te worden aangesloten op het glasvezel netwerk van KPN. Heerlen beschikt namelijk over een uitgebreide Zakelijk Glasvezel infrastructuur. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel-infra, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Heerlen die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Heerlen

Heerlen is de zakenstad van Limburg. Een stabiel en goed ontwikkeld glasvezelnetwerk faciliteert het zakendoen in het grensgebied van Nederland en Duitsland. KPN heeft het centrale punt van het glasvezelnetwerk opgebouwd vanuit de Saroleastraat. Vanuit deze locatie lopen diverse glasvezelringen door de hele stad. Dit zorgt dat ondernemers vrijwel overal in Heerlen kunnen beschikken over goede breedband verbindingen zoals ADSL, VDSL en glasvezel. Heerlen biedt ondernemers graag de ruimte. De Limburgse gemeente heeft verschillende bedrijventerreinen. Op al deze bedrijfslocaties is een zakelijke aansluiting op glasvezel mogelijk. Ook in buurtschap de Vrank in Heerlen is het voor bedrijven mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN.

Centrale ligging Heerlen

Heerlen ligt internationaal gunstig en is daarom aantrekkelijk voor logistieke bedrijven en productiebedrijven. Op een kwartier afstand ligt Barge Terminal Born (BTB). Zo is Heerlen makkelijk bereikbaar per schip vanwege de directe aansluiting met de havens van Rotterdam en Antwerpen. Vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) is eveneens maar een kwartier rijden. Het vliegveld verbindt Heerlen snel met steden als Brussel, Keulen-Bonn, Düsseldorf, Eindhoven en Luik. Op al deze genoemde locaties ligt een glasvezelinfrastructuur. De goede infrastructuur, inclusief de glasvezelinfrastructuur, van Heerlen maakt de stad in het Zuiden van Nederland aantrekkelijk voor ondernemers.

Glazen huis Heerlen

Het glazen huis van 3FM Serious Request zette Heerlen eind 2015 in één keer op de kaart. Het centrum van Heerlen werd een groot festivalterrein. Op dit terrein was voor alle duizenden bezoekers Wifi beschikbaar. Het glasvezelnetwerk van KPN faciliteerde een snelle internetverbinding voor bezoekers. Ook de social media wall in het vernieuwde glazen huis kon dag en nacht in de lucht blijven door de goede glasvezel voorzieningen in het centrum van Heerlen

Parkstad Limburg

Heerlen maakt deel uit van Parkstad Limburg. Parkstad Limburg is een bestuurlijk samenwerkingsverband van meerdere Limburgse steden. De aanleg en ontwikkeling van zakelijke glasvezelvoorzieningen is een van de onderwerpen waar Parkstad Limburg zich mee bezighoudt. Heerlen telt iets meer dan 87.000 inwoners. Met dit inwoneraantal behoort de oud mijnwerkersstad tot de vierde grootste stad van Limburg. Parkstad Limburg heeft in 2016 tevens de Tourism For Tomorrow Award gewonnen en is hiermee een van dé beste reisbestemmingen ter wereld!

Cultura Nova 2016

In Heerlen wordt het tien-daagse festival Cultura Nova gehouden. Cultura Nova is internationaal theaterfestival wat elk jaar terugkomt in het centrum van Heerlen en de omgeving van Parkstad Limburg. Het festival biedt bezoekers met name theater, dans, muziek en film en weet vele bezoekers al meer dan 26 jaar geboeid te houden. Cultura Nova wordt elke editie op "ongewone" plekken gehouden, waardoor het bezoekers prikkelt en verrast. Op Cultura Nova komen elk jaar honderden toeristen af en het festival is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer in het centrum van Heerlen.

Mijnwerkersstad

Wie meer wil weten over de historie van Heerlen kan terecht in het historisch museum in Kasteel Hoensbroek. De geschiedenis van de mijnen wordt zichtbaar gemaakt in het mijnmuseum. Dit museum zit in gebouw dat voorheen dienst deed als schacht. Breng dit museum zeker een bezoek als u heerlijk door het Limburgse heuvellandschap wandelt of fietst. Ook in de meer afgelegen natuurgebieden van Heerlen zorgt een sterk glasvezelnetwerk van KPN ervoor dat u bereik hebt.

Aansluitkosten glasvezel in Heerlen

De eenmalige aansluitkosten voor een zakelijke glasvezel aansluiting in Heerlen zijn afhankelijk van de locatie van uw pand en de afstand tot de glasvezel infrastructuur. De maandelijkse abonnementskosten hangen af van de gewenste snelheid voor internet, keuze voor de router, aantal externe IP adressen en contractduur. Via de glasvezel postcodecheck ziet u snel wat de kosten zijn van glasvezel voor uw bedrijf. IP Visie levert glasvezel in heel Nederland en dus ook aan bedrijven in alle delen van Heerlen.

Overige bedrijvenlocaties

Autoboulevard, Avantis European Science & Business Park, Baaks-Soureth, Centipedes, Technohouse, WTC Heerlen Aachen, Businesspark Trilandis, Nieuw Einde, Smitzerveld, Stadspark Oranje Nassau, Woonboulevard Heerlen