Glasvezel Harderwijk

In Harderwijk zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Harderwijk beschikt over een eigen glasvezel ring waarvan het middelpunt wordt gevormd door de centrale aan de Waltorenstraat. Hierdoor kunnen bedrijven vrijwel overal gunstig worden aangesloten.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Harderwijk die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie...

In de provincie Gelderland ligt de stad/gemeente Harderwijk. Harderwijk telt zo'n 42.500 inwoners. Harderwijk is aan de rand van de Veluwe gelegen, tussen Amersfoort en Zwolle. Harderwijk heeft een ruime geschiedenis die van start gaat in de 14e eeuw. Harderwijk beschikt over diverse bezienswaardigheden, waaronder diverse kerken en de binnenstad van Harderwijk, die tot beschermd stadsgezicht is verklaard. Harderwijk is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A28 en via de provinciale weg N302. Tevens is Harderwijk hét regionale knooppunt voor diverse busdiensten die rijden in de Veluwe en in Flevoland.

Toerisme in Harderwijk

In het verleden draaide de economie van Harderwijk voornamelijk op de visserij. Sinds de afsluiting van de Zuiderzee is deze bestaansmogelijkheid verdwenen. Harderwijk richt zich nu vooral op de dienstverlenende sector en op het toerisme. Jaarlijks komen er vele toeristen naar Harderwijk mede door diverse jachthavens en het Stadsmuseum. De grootse toeristische trekpleister is het Dolfinarium, waar jong en oud kunnen genieten van diverse soorten zeezoogdieren.

Dolfinarium in Harderwijk

Het Dolfinarium van Harderwijk is hét enige dolfinarium van Nederland. Tevens is het Dolfinarium het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen naar Harderwijk. Het Dolfinarium is in 1965 geopend en het park bezit diverse zeezoogdieren zoals dolfijnen, maar ook diverse vissoorten. Tevens worden er ook dagelijks diverse shows gegeven met de dieren.

Meer informatie over glasvezel in Harderwijk

In 2011 heeft het glasvezelaanlegbedrijf CAI Harderwijk aangekondigd dat héél Harderwijk zal gaan beschikken over een eigen glasvezelnetwerk. De glasvezelwerkzaamheden hebben enkele jaren geduurd, maar nu kunnen alle inwoners gebruik maken van het glasvezelnetwerk in Harderwijk. In het centrum van Harderwijk staat een KPN centrale van waaruit de glasvezelkabels door de gehele stad lopen. Zo kunnen inwoners en toeristen genieten van supersnel internet over het glasvezelnetwerk.

Glasvezeltarieven in Harderwijk

De kosten voor een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur. Aan de hand van de postcodecheck kunt u inzicht krijgen in de actuele eenmalige en maandelijkse tarieven.

Postcodes Harderwijk: 3840, 3841, 3842, 3843, 3844, 3845, 3846 en 3847