Glasvezel Harderwijk

In Harderwijk zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Harderwijk beschikt over een eigen glasvezel ring waarvan het middelpunt wordt gevormd door de centrale aan de Waltorenstraat. Hierdoor kunnen bedrijven vrijwel overal gunstig worden aangesloten.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel op bedrijventerreinen in Harderwijk

Harderwijk beschikt over een aantal bedrijventerreinen. Op al deze bedrijventerreinen kunnen bedrijven aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Glasvezel is zeer geschikt voor allerlei toepassingen, mede doordat deze aansluitingen modulair van opbouw zijn.

Lorentz

Het bedrijventerrein Lorentz is veruit het grootste bedrijventerrein in Harderwijk. Het bestaat uit diverse gedeelten zoals Lorentz I, II en III en Lorentz Haven. In alle straten van dit terrein liggen lege buizen en vezels, zodat overal eenvoudig aansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Overveld

Ook op bedrijventerrein Overveld is het mogelijk om gebruik te maken van glasvezel om zo over een snelle internet verbinding te beschikken.

Overige locaties in Harderwijk

Naast de reeds genoemde bedrijventerreinen kennen ook diverse andere locaties in Harderwijk uitstekende mogelijkheden voor glasvezel verbindingen. Zo zijn er ook goede voorzieningen op Tonsel, de Sypel, Zandlaan en Weiburg.

Meer informatie over glasvezel in Harderwijk

In 2011 al, is aangekondigd dat héél Harderwijk zal gaan beschikken over een eigen glasvezelnetwerk. De glasvezelwerkzaamheden hebben enkele jaren geduurd, maar nu kunnen alle inwoners gebruik maken van het glasvezelnetwerk in Harderwijk. In het centrum van Harderwijk staat een centrale van waaruit de glasvezelkabels door de gehele stad lopen. Zo kunnen inwoners genieten van supersnel internet.

Glasvezeltarieven in Harderwijk

De kosten voor een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.