Glasvezel Halsteren

In Halsteren zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het Zakelijk Glasvezel netwerk van KPN. Halsteren beschikt nog niet over een eigen glasvezel ring, maar bedrijven kunnen toch worden aangesloten. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Halsteren die gevestigd zijn op bedrijventerrein:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Binnen de gemeente Bergen op Zoom ligt het dorp Halsteren. Halsteren telt zo'n 12.000 inwoners en is gelegen op de Brabantse Wal. Doordat het dorp hierop is gelegen, kunnen er hoogteverschillen tot wel 10 meter binnen het dorp zijn. Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er diverse bijzondere gebouwen verschenen in Halsteren, waaronder de Sint-Martinuskerk. Halsteren is gelegen tussen Steenbergen en Bergen op Zoom aan de N259. Halsteren is doormiddel van enkele buslijnen ook bereikbaar met het Openbaar Vervoer(OV).

Glasvezel in Halsteren

In het najaar van 2017 zal er gestart worden om ook de buitengebieden van verschillende gemeenten aan te sluiten op glasvezel. Hieronder vallen ook de buitengebieden van de gemeente Bergen op Zoom. Het Breedbandfonds Brabant wilt graag een versnelde uitrol van het glasvezel netwerk voor de buitengebieden. De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt in 2 fases gedaan. Naar verwachting is het de bedoeling dat in 2018 alle buitengebieden van de gemeente Bergen op Zoom aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk.