Glasvezel Sugar City in Halfweg

Op het bedrijventerrein Sugar City in Halfweg is het voor bedrijven mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten zijn afhankelijk van de gewenste bandbreedte voor internet, afstand tot de glasvezel infrastructuur en contractduur. SugarCity is de naam van het voormalige CSM terrein in Halfweg.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Op het voormalige terrein van de CSM Suikerfabriek in Halfweg ligt het bedrijventerrein Sugar City. Sugar City is goed ontsloten dankzij de autosnelweg A200, wat de bereikbaarheid van het terrein versterkt. Bovendien is er een tramhalte bij het terrein gevestigd, waardoor Sugar City ook met het OV goed bereikbaar is. Bedrijventerrein Sugar City beschikt over een oppervlakte van circa 11 hectare.

Geschiedenis Sugar City

In Halfweg werd in het jaar 1863 de allereerste suikerfabriek geopend. Het bedrijf was eigendom van N.V. Suikerfabriek Holland, die het terrein deed uitbreiden. In de daaropvolgende jaren heeft het terrein diverse namen gekend totdat het in 1992 werd gesloten. Met deze sluiting kwam maar liefst 110.000 vierkante meter aan grond vrij. Tegenwoordig zitten er voornamelijk kantoren gevestigd en gaat het terrein verder onder de naam: Sugar City.