+31 76 - 5331331

Glasvezel Galgoord in Haastrecht

Op het bedrijventerrein Galgoord in Haastrecht is het voor bedrijven mogelijk om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten zijn afhankelijk van de gewenste bandbreedte voor internet, afstand tot de glasvezel infrastructuur en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Levertijd van Zakelijk Glasvezel

Bij een nieuwe glasvezelaansluiting bedraagt de levertijd gemiddeld 3 tot 4 maanden. Reden hiervoor is dat er nogal veel komt kijken bij het aansluiten van een bedrijfspand op het glasvezelnetwerk. De uiteindelijke oplevering is opgesplitst in ongeveer 20 deelprocessen en kent verschillende levertijd vertragende factoren. Zit zijn factoren als bouvak, obstakels op de route (snel en/of waterwegen), capaciteit tekort, het aanvragen van gemeentelijke vergunningen en nog veel meer.

Glasvezelrouter

Om gebruik te kunnen maken van Zakelijk Glasvezel, is het vereist dat u beschikt over geschikte glasvezelrouter. Indien gewenst kan IP Visie deze router(s) voor u leveren en installeren. Met betrekking tot de glasvezelrouter heeft u bij het aanvragen van Zakelijk Glasvezel een drietal keuzes:

  • Kooprouter: Met een kooprouter wordt u de eigenaar van de router. Deze router wordt werkend opgeleverd met standaardinstellingen en verder bent u zelf verantwoordelijk voor het correct functioneren van de router.
  • Managed Router: Deze router blijft eigendom van KPN en voor het gebruik van deze router betaalt u een maandelijks bedrag. U krijgt geen toegang tot de router en u kunt de standaardinstellingen niet aanpassen.
  • Routerloos: Een kooprouter of een managed router afnemen is geen verplichting. Wanneer uw eigen netwerkbeheerder een glasvezelrouter kan aanleveren, dan is dit mogelijk. Houdt er echter wel rekening mee dat er bepaalde eisen aan een glasvezelrouter worden gesteld. Geef deze eisen door aan uw netwerkbeheerder.