+31 76 - 5331331

Glasvezel Haastrecht

In Haastrecht zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op een glasvezel netwerk. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Haastrecht die gevestigd zijn op bedrijventerrein:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Beschikbaarheid Zakelijk Glasvezel in Haastrecht

Op iedere locatie in Nederland is het mogelijk om Zakelijk Glasvezel te leveren. De eenmalige aansluitkosten van Zakelijk Glasvezel zijn echter afhankelijk van de afstand tot de dichtstbijzijnde glasvezel infrastructuur. Wanneer uw bedrijfspand zich op grotere afstand bevind van de dichtstbijzijnde glasvezelinfrastructuur, dan dient u er rekening mee te houden dat de bijbehorende kosten flink kunnen oplopen. Dit komt omdat de glasvezelverbinding over een grotere afstand gerealiseerd moet worden. Om deze reden kent iedere locatie in Nederland zijn eigen tarieven voor Zakelijk Glasvezel. Aan de hand van onze Postcodecheck kunt u gemakkelijk bepalen wat de mogelijkheden en prijzen zijn voor een specifieke locatie.

Glasvezelrouter

Om gebruik van Zakelijk Glasvezel te kunnen maken is het belangrijk dat u beschikt over een geschikte glasvezelrouter. Bij IP Visie is het mogelijk om een managed router service af te nemen waarbij de router voor u wordt geïnstalleerd en beheerd. Er is uiteraard ook de mogelijkheid om zelf een geschikte glasvezelrouter aan te schaffen.

  • Managed router: Wanneer u een managed router wilt afnemen, dan blijft deze router eigendom van IP Visie. Voor de router betaalt u een maandelijks bedrag en IP Visie is verantwoordelijk voor een correcte werking van het apparaat. U heeft bij een managed router zelf geen toegang tot de router en het is ook niet mogelijk om de standaardinstellingen aan te passen. Bij defecten wordt de apparatuur zonder extra kosten vervangen.
  • Routerloos: Het afnemen van een router bij IP Visie is geen verplichting. U heeft de mogelijkheid om zelf voor een geschikte glasvezelrouter te zorgen. Houdt er echter rekening mee dat wanneer u ervoor kiest om zelf een glasvezelrouter aan te leveren, u ook verantwoordelijk bent voor het onderhoud en beheer van het apparaat. Let er bij het kiezen van een glasvezelrouter op dat deze voldoet aan een aantal specificaties.

VDSL als alternatief in Haastrecht

In Haastrecht kan er niet alleen snel internet worden geleverd via glasvezel, maar hebben bedrijven ook de mogelijkheid om te kiezen voor snel internet via VDSL. VDSL is de opvolger van ADSL en is een perfecte keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een snellere internetverbinding voor een vast laag bedrag per maand. Door upgrades in het kopernetwerk van KPN wordt er gebruik gemaakt van nieuwe technische mogelijkheden als pair bonding en bonded vectoring waardoor er hoge internetsnelheden van wel 200 Mbit/s kunnen worden gehaald met VDSL. Door verschillende straatkasten via glasvezel aan de wijkcentrales te koppelen, wordt de afstand over koper beperkt waardoor het op veel locaties mogelijk is om hogere internetsnelheden te behalen.


Haastrecht maakt onderdeel uit van de gemeente Krimpenerwaard