Glasvezel Haarlem

In Haarlem zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op een glasvezelnetwerk. Haarlem beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur. Bedrijven kunnen hierdoor overal tegen aantrekkelijke condities een razendsnelle internet aansluiting realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Haarlem

Net als in andere steden met glasvezel, wordt de glasvezel infrastructuur opgebouwd vanuit een centraal punt. In Haarlem is dat de Damstraat. Vanaf hier starten glasvezelkabels door de hele gemeente. Samen vormen alle glasvezelkabels de Cityring. Ondernemers kunnen hierdoor bijna overal profiteren van snelle internet verbindingen via glasvezel.

Bedrijventerreinen in Haarlem

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Haarlem, die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

  • Waarderpolder
  • Stephensonstraat

Glasvezel op overige locaties

Naast de bovengenoemde bedrijventerreinen zijn er op diverse andere locaties ook mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Glasvezel kan geleverd worden aan bedrijven die gevestigd zijn op Duinwijk, Schalkwijk, Autoboulevard Pijlslaan, Parkhage, De Richard Holkade, Stationsplein, Spaarndam en Haarlemmerhoutkwartier.

Datacenters in Haarlem

Haarlem kent een tweetal datacenters:

  • Iron Mountain AMS-1, J.W. Lucasweg 35, 2031 BE Haarlem
  • Cellnex Datacenter, A. Hofmanweg 1, 2031 BH Haarlem

Het voormalige EvoSwitch datacenter gevestigd aan de J.W. Lucasweg 35 is tegenwoordig in eigendom van Iron Mountain. Het KPN Datacenter is tegenwoordig in handen van Cellnex.

In beide datacenters kunnen wij alle vormen van connectiviteit leveren. Dat kan variëren van internet verbindingen van 100 Mbps tot 10 Gbps en diensten zoals Private Lines, Ethernet VPN, Cloud Connect of Dark Fiber.